Rusia si-a bombardat din nou regiunea Belgorod. In ultimele trei luni, Rusia si-a bombardat propriul teritoriu sau cel anexat din Ucraina de 46 de ori

externe

Belgorod, evacuare, guvernator, bombardamente

Patru bombe cu planare rusesti, destinate atacurilor asupra regiunii ucrainene Harkov, au fost lansate in orasul rusesc Shebekino. Acesta se afla in regiunea Belgorod, care se invecineaza cu Ucraina, a relatat luni, pe canalul sau Telegram, postul independent de televiziune rus Astra. Nu au fost raportate victime, dar au fost inregistrate pagube la fatada unei cladiri rezidentiale, a precizat aceasta, relateaza Newsweek.

Regiunea Belgorod este folosita in mod regulat de fortele Moscovei pentru a lansa atacuri asupra Ucrainei si gazduieste mai multe baze militare rusesti si terenuri de antrenament. Recent, regiunea a fost zguduita de explozii aproape zilnice.

Astra a precizat ca, la 17 mai, trei dintre bombele cu planare FAB ale Rusiei au fost gasite in Shebekino. In aceeasi zi, o alta a fost gasita langa o cladire rezidentiala. Fatada unei case, gardul si ferestrele au fost avariate, a adaugat postul de televiziune.

Acesta este cel mai recent dintr-o serie de incidente raportate in acest an, care au implicat armata rusa care a aruncat accidental munitii si rachete pe propriul teritoriu. Astra a declarat pe 17 mai ca, in ultimele trei luni, fortele Moscovei au aruncat cel putin 46 de bombe aeriene din avioanele lor pe teritoriul rusesc sau pe teritoriile ocupate ale Ucrainei.

Numai pe 16 mai, avioanele militare rusesti au lansat opt bombe aeriene FAB asupra regiunii Belgorod, a relatat Astra. „Din fericire, in toate cazurile, munitia nu a explodat si nu au existat victime”, a precizat aceasta.

Autoritatile ruse au recunoscut de obicei ca au fost lansate munitii pe teritoriul sau, dar tind sa musamalizeze incidentele. Ele spun ca a avut loc „o descarcare anormala de munitie”, noteaza Astra.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: