Rusia bombardeaza Rusia. In doua luni, rusii si-au luat la tinta propriul teritoriu de 21 de ori cu lovituri aeriene

externe

Su-34-headon

Fortele aeriene ale Rusiei au lansat o racheta masiva pe propriul teritoriu la inceputul acestei luni, potrivit unei relatari a presei independente ruse, scrie Politico.

Armata presedintelui rus Vladimir Putin a bombardat in mod regulat Ucraina de pe cerul regiunilor sale de frontiera, precum Belgorod, ceea ce a dus insa de cateva ori la lovirea propriului teritoriu.

Saptamana trecuta, fortele aeriene ale Rusiei au „lansat” o racheta X-59 in regiunea Belgorod, la 92 de kilometri de granita cu Ucraina, care nu a explodat, a relatat luni pe Telegram publicatia independenta rusa Astra.

„Armata a trebuit sa o distruga la fata locului. Nu au existat victime”, a precizat Astra.

In total, cel putin 21 de bombe  au cazut din avioane rusesti asupra Rusiei sau a teritoriilor anexate de Rusia de la Ucraina numai in lunile martie si aprilie, a relatat Astra.

„Nu exista raspunsuri exacte cu privire la motivul pentru care acest lucru continua sa se intample”, au scris jurnalistii.

Pe 2 aprilie, un bombardier rus a aruncat un explozibil in apropierea garii din Rubijne, un oras din partea ocupata a regiunii Luhansk. „Numarul victimelor nu a fost anuntat. Supravietuitorii au fost evacuati si tinuti impreuna”, a declarat Artem Lisohor, seful administratiei militare ucrainene din regiunea Luhansk.

La 20 aprilie anul trecut, o bomba aeriana rusa a cazut in centrul orasului Belgorod, creand un crater urias. Ministerul rus al Apararii a precizat intr-un comunicat la momentul respectiv ca „in timpul zborului avionului Su-34 al Fortelor Aerospatiale deasupra orasului Belgorod, a avut loc o cadere neobisnuita de munitie de aviatie”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: