Rusia, care sustine ca are cel mai bun vaccin, anunta un nou record de contagieri in 24 de ore

externe

Rusia a inregistrat in ultimele 24 de ore, 22.702 noi infectari cu virusul SARS-CoV-2, un nou record zilnic de la declansarea pandemiei in martie, au informat sambata autoritatile sanitare ale tarii, citate de EFE.

In ultimele 24 de ore s-au inregistrat 391 de decese asociate bolii COVID-19, astfel incat bilantul total al deceselor in aceasta tara a urcat la 32.834. Din totalul cazurilor detectate in ultimele 24 de ore, 5.730 (circa 25,2 %) sunt asimptomatice, potrivit surselor oficiale.

Potrivit cabinetului de criza pentru gestionarea crizei sanitare, in ultima zi au fost externati 18.626 de pacienti. Moscova ramane in continuare principalul focar al tarii, cu 6.427 noi cazuri si 69 de decese raportate in ultimele 24 de ore.

Anterior, autoritatile capitalei anuntasera o serie de noi restrictii sanitare care vor ramane in vigoare pana cel putin pe 15 ianuarie.

Totusi, deocamdata, Moscova elimina posibilitatea de a impune un lockdown rezidentilor asemeni celui decretat in primavara, in asteptarea evolutiei situatiei.

Rusia, cu 1.903.253 de cazuri, este a cincea tara cu cele mai multe contagieri din lume, dupa SUA, India, Brazilia si Franta.

Pe de alta parte, Rusia a anuntat miercuri ca vaccinul Sputnik V are o eficienta de 92% impotriva coronavirusului, in timp ce vaccinul dezvoltat de Pfizer are o eficienta de „doar” 90%.

Sputnik V a fost inregistrat pentru uzul public in august; Rusia a fost prima tara care a acordat o astfel de certificare, insa inainte de inceperea testelor pe scara larga, care a avut loc abia in septembrie.

”Aratam, pe baza de date, ca avem un vaccin foarte eficient”, a declarat seful RDIF, Kirill Dimitriev. El a adaugat ca este un eveniment despre care cercetatorii le vor povesti intr-o buna zi nepotilor.

Cu numai doua zile inainte, luni, Pfizer si BioNTech anuntasera ca au obtinut un vaccin cu eficienta de 90%, folosind o tehnologie cu ARN mesager, care declanseaza o reactie imunitara fara a folosi agenti patogeni cum ar fi particulele virale.

Vaccinul Sptunik V este proiectat sa declanseze o reactie cu ajutorul a doua doze, administrate la interval de 21 de zile, pe baza unor vectori virali care in mod normal provoaca raceala obisnuita la om – adenovirusurile Ad5 si Ad26.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: