externe

Rusia, chemata de Bashar al-Assad sa salveze si economia Siriei. Ce li se ofera rusilor

Presedintele sirian Bashar al-Assad a primit luni, la Damasc, o delegatie de rang inalt din Rusia, pentru a discuta despre cooperarea economica intre cei doi aliati, in scopul atenuarii impactului sanctiunilor impuse de Occident regimului sirian, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov, asteptat apoi in Cipru, s-a raliat luni delegatiei sosite cu o zi inainte la Damasc si conduse de vicepremierul rus Iuri Borisov, potrivit agentiei de presa Sana.

Delegatia a avut o intalnire cu Assad, care a subliniat hotararea guvernului sau de a continua cooperarea cu aliatul rus, pentru a pune in aplicare acordurile bilaterale si a asigura „succesul investitiilor ruse in Siria”, a anuntat presedintia siriana.

Participantii au evocat posibilitatea unor noi acorduri „in interesul celor doua tari si care ar permite atenuarea consecintelor sanctiunilor” impotriva Siriei, a adaugat presedintia siriana.

De mai multe luni, economia Siriei este in cadere libera. Criza a fost accentuata de sanctiunile prevazute in asa-zisa „Lege Caesar”, adoptate de Washington la mijlocul lui iunie si venite sa se adauge sanctiunilor deja impuse de Occident.

Aceste masuri, in vigoare de mai multi ani, vizeaza responsabili ai regimului, dar si economia siriana, cu restrictii impuse asupra importurilor siriene, sectorului petrolier sau tranzactiilor bancare.

In conferinta de presa de luni, Borisov a evocat un viitor acord pentru extinderea cooperarii economice si comerciale, supus analizei unor responsabili sirieni. El spera ca acest acord va fi semnat inainte de sfarsitul anului, cu ocazia unei noi vizite la Damasc.

In jur de 40 de proiecte au fost evocate in domeniul energetic, printre care reabilitarea de centrale electrice, dar si prospectarea de hidrocarburi in largul coastei siriene.

Presedintele rus Vladimir Putin a efectuat in ianuarie o vizita-surpriza la Damasc, prima sa deplasare in capitala siriana de la inceputul conflictului, in 2011.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: rusia siria

Recent Posts

INSCOP il contrazice pe Pieleanu, Firea este pe locul 3. Surpriza mare, Opozitia conduce in Bucuresti si in privinta votului politic

Actualul primar al Capitalei Nicusor Dan se afla pe primul loc in intentiile de vot…

O oră ago

Fortele ostile Republicii Moldova si-ar dori sa dea jos drapelul tarii


Moldova comemoreaza 78 de ani de la foametea organizata din 1946-1947, 14 ani de cand…

48 de minute ago

Patru politisti ucisi si alti patru raniti, in urma unui schimb de focuri cu doi infractori, in statul american Carolina de Nord

Patru ofiteri de politie care executau un mandat de arestare a unui infractor cautat pentru…

43 de minute ago