„Rusia are, de asemenea, liniile sale rosii”. Ingenuncheata in Siria de loviturile SUA, Moscova incearca sa faca pe viteaza

externe

Rusia are, de asemenea, propriile sale „linii rosii” care nu trebuie trecute, a avertizat duminica ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov, la o zi dupa loviturile occidentale impotriva unor tinte siriene, relateaza Reuters si TASS, citate de Agerpres.

Realizarea unui compromis rezonabil cu privire la un proiect de rezolutie in cadrul Consiliului de Securitate al ONU privind Siria va fi extrem de dificila, intrucat Rusia si Occidentul au „propriile linii rosii”, a afirmat Riabkov.

„Vom analiza critic propunerile troicai occidentale (Franta, SUA si Marea Britanie)”, a remarcat el, adaugand ca „nu excludem nimic, daca vor exista elemente rezonabile, vom lucra la ele”. SUA, Franta si Regatul Unit au transmis sambata celorlalte 12 tari membre ale Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezolutie privind Siria, informeaza AFP. In acelasi timp, Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat proiectul de rezolutie propus sambata de Rusia, care condamna Statele Unite, Franta si Regatul Unit pentru loviturile aeriene asupra unor tinte din Siria.

„Nu vreau sa anticipez cum va decurge acest lucru, dar trebuie sa se inteleaga ca avem si noi linii rosii”, a insistat ministrul rus adjunct de externe, remarcand ca „exista, probabil, linii rosii de neinlocuit si in tabara occidentala”.

„Inainte, reuseam sporadic sa identificam o cale de mijloc intre aceste linii rosii, desi, trebuie sa spun, ca destul de rar”, a mai spus Riabkov, subliniind ca acum „situatia politica este extrem de tensionata, atmosfera este extrem de electrizanta”, de aceea nu se va incumeta sa faca vreo previziune.

Diplomatul rus a mai declarat ca Moscova va depune toate eforturile pentru a-si imbunatati relatiile cu Occidentul, potrivit unei declaratii citate de agentia oficiala de presa rus TASS. Moscova va „lucra cu calm, metodic si profesional, folosind toate sansele de a scoate situatia din actualul impas politic extrem de periculos”, a reiterat ministrul adjunct de externe rus.

Evocand acuzatiile potrivit carora Damascul a efectuat atacul chimic impotriva locuitorilor din Douma, Serghei Riabkov a afirmat ca toate armele chimice siriene au fost distruse sub supravegherea comunitatii internationale.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: