Rusia declanseaza manevre militare de amploare in preajma granitelor Ucrainei. 60 de avioane de vanatoare si de bombardament sunt implicate

externe

Armata rusa a lansat marti o noua serie de manevre in proximitatea Ucrainei si in Crimeea anexata, exercitii la care participa peste 6.000 de militari si 60 de avioane de vanatoare si de bombardament, potrivit agentiilor ruse de presa, citate de AFP si EFE, citate de Agerpres.

Este vorba despre o operatiune ”interarme” in care sunt angajate in special ”fortele aeriene si antiaeriene, grupuri de nave ale flotelor de la Marea Neagra si Marea Caspica”, a declarat comandantul districtului militar Sud, Aleksandr Dvornikov.

Potrivit agentiei TASS, exercitiile fortelor aeriene se desfasoara in patru regiuni, inclusiv in peninsula Crimeea, si au ca obiectiv principal testarea coordonarii actiunii marinei si aviatiei in cadrul unor tiruri cu rachete. La exercitii participa avioane de vanatoare Su-27SM si Su-30SM2, precum si avioane de bombardament SU-34.

Grupurile aeriene din districtul militar Sud si din Flota Marii Negre sunt transferate la aerodromuri operative si testeaza atacuri cu rachete la o ”distanta cat mai mare posibil”, potrivit unui comunicat militar transmis de agentia Interfax.

In acest timp, la baze din mai multe regiuni din sudul Rusiei circa 6.000 de militari sunt angajati in exercitii menite sa verifice starea lor de pregatire de lupta.

Anuntarea acestor exercitii survine la cateva ore dupa de Moscova a criticat decizia Washingtonului de a plasa in alerta mii de militari americani in contextul tensiunilor dintre Rusia si Occident asupra Ucrainei, Kremlinul estimand ca aceasta decizie duce la o ”exacerbare a tensiunilor”.

Mai mult despre:

Comentarii: