Rusia, DESFASURARE DE TRUPE in Crimeea

news

Rusia a desfasurat inca de la sfarsitul anului trecut in Crimeea o grupare militara completa, compusa din 96 de unitati si formatiuni, si intentioneaza sa continue consolidarea capacitatilor sale de lupta in peninsula, a declarat luni ministrul rus al apararii Serghei Soigu, citat de agentia de presa RIA Novosti.

In deschiderea sedintei Colegiului Ministerului Apararii de la Moscova, Soigu a amintit ca presedintele Vladimir Putin a ordonat instalarea in Crimeea ‘a unei grupari militare autonome interarme, capabile sa apere interesele nationale ale Federatiei Ruse in aceasta directie’.

‘Aceasta sarcina a fost rezolvata deja catre sfarsitul anului 2014, ceea ce i-a fost raport comandantului suprem al armatei ruse’, a afirmat ministrul, adaugand ca, in total, au fost create 96 de formatiuni, unitati militare si organizatii in peninsula din Marea Neagra.

In opinia sa, aceasta grupare militara ‘nu doar protejeaza interesele Rusiei in zona Marii Negre si in Districtul Federal Crimeea (al Federatiei Ruse), dar de asemenea permite realizarea cu succes a sarcinilor in alte zone maritime’.

‘Astfel, sase nave ale flotelor ruse din Marea Neagra, a Nordului si din Marea Baltica au asigurat anul trecut o prezenta constanta a Marinei ruse in Marea Mediterana’, a indicat Soigu, citat de Agerpres.

Ministrul rus al apararii a mai spus ca, la ora actuala, in Crimeea sunt in curs de desfasurare lucrari de constructie a unor noi cazarmi, parcuri, depozite in cele cinci orasele militare din peninsula, precum si reparatii capitale la fondurile existente.

La actuala reuniune a Colegiului institutiei de aparare a Rusiei, ministrul Serghei Soigu a propus asistentei o dezbatere asupra ‘identificarii viitoarei directii pentru imbunatatirea capacitatii de lupta a gruparii militare create in peninsula si mentinerea acesteia intr-o stare de pregatire de lupta constanta pentru a asigura securitatea ‘securitatea Districtului Federal Crimeea”.

In acest moment se stie ca in peninsula (anexata in martie trecut de Rusia de la Ucraina) au fost instalate sisteme de aparare aeriana S-300PM si sisteme de rachete si tunuri ‘Panzari-S’, precum si un grup aerian suplimentar (avioane de lupta multirol Su-27, SU-30M2 si Su-30SM), dar si elicoptere de atac, dupa cum a relatat presa rusa. In plus, au fost consolidate fortele de coasta cu sisteme de racheta antinavale ‘Bastion’ si infanterie marina.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: