Rusia DEZVALUIE un secret bine pazit. Cati militari au participat la operatiunile din Siria

externe

Ministerul rus al Apararii a comandat 10.300 de medalii pentru decorarea soldatilor care au participat la operatiunile militare in Siria, releva un contract publicat luni pe website-ul acestei institutii, relateaza agentia France Presse, care considera ca numarul acestor medalii ilustreaza anvergura interventiei armatei ruse pe teritoriul sirian.

Kremlinul a dezmintit mereu ca armata rusa ar desfasura si operatiuni terestre in Siria in paralel cu raidurile aeriene, recunoscand doar prezenta acolo a unor unitati ale trupelor speciale si a echipelor de consilieri militari.

Dar agentia France Presse afirma ca jurnalistii sai din Siria au remarcat soldati rusi pe pozitiile unitatilor de artilerie din apropierea cetatii antice de la Palmira, care a fost recucerita duminica de armata siriana.

Conform unor fotografii distribuite pe retelele de socializare, pe medalii sunt gravate o nava de razboi si avioane militare peste un contur ce reprezinta granitele Siriei.

Aviatia rusa a inceput pe 30 septembrie o campanie de atacuri aeriene impotriva gruparilor care incearca sa-l inlature de la putere pe presedintele Bashar al-Assad. Pe data de 14 martie, presedintele Vladimir Putin a ordonat incetarea acestor atacuri si repatrierea unitatilor fortelor aeriene dislocate in Siria. Potrivit guvernului de la Mosova, cinci militari rusi si-au pierdut viata in Siria in acest interval de timp.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: