externe

Rusia, enervata ca nu se poate apropia cu navele de razboi de Odesa din cauza minelor. Incearca sa sperie Turcia ca minele ar putea ajunge in Stramtoarea Bosfor pentru ca sunt „perimate”

Rusia a avertizat sambata cu privire la pericolul reprezentat de deriva minelor depuse de fortele navale ucrainene in Marea Neagra dupa declansarea invaziei ruse in Ucraina, precizand ca minele ar putea ajunge in Stramtoarea Bosfor sau chiar in Marea Mediterana, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Dupa debutul operatiunii militare ruse (24 februarie), fortele navale ucrainene au instalat bariere de mine in largul porturilor Odesa, Otceakov, Cernomorsk si Iujnii”, a declarat serviciul de securitate rus (FSB) intr-un comunicat, afirmand ca este vorba despre mine ”perimate”, fabricate in prima jumatate a secolului XX.

Din cauza furtunilor, cablurile ce leaga minele de ancore au inceput sa se rupa, a adaugat FSB.

In acest fel, ”afectate de vant si curenti, minele sunt in deriva in mod liber in partea de vest a Marii Negre”, a explicat FSB, care a evocat ”starea tehnica nesatisfacatoare” a minelor.

Armata rusa a lansat in 24 februarie o ofensiva de amploare impotriva Ucrainei, invadand aceasta tara din mai multe directii. Occidentul a reactionat, Uniunea Europeana, SUA si Regatul Unit impunand sanctiuni economice dure contra Moscovei.

Rusia isi numeste agresiunea sa in Ucraina drept ”operatiune militara speciala” pentru ”denazificarea” tarii vecine.

AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Lider rus, explicatie la Russia 1 TV pentru infrangeri: „Noi cand ne retragem, inseamna ca mergem inainte” – Video

Unul dintre liderii autoritatilor de ocupatie rusesti din Herson, Kirill Stremousov, a declarat pentru Russia…

2 ore ago

O statuie a lui Hercule, veche de 2.000 de ani, a fost dezgropata in Grecia

O statuie romana a eroului mitologic grec Hercule a fost dezgropata in nordul Greciei, anuntat…

2 ore ago

Giorgia Meloni i-a promis lui Zelenski ajutor militar si va merge in vizita la Kiev. Zelenski: „A fost o conversatie foarte substantiala”

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a discutat cu presedintele american Joe Biden despre situatia frontului, sprijinul…

4 ore ago

Armata ucraineana, la un pas de a recuceri orasul Herson. Opt orase au fost eliberate doar in ultimele 24 de ore

Armata ucraineana se apropie de Herson, singurul oras aflat sub control rusesc pe malul vestic…

2 ore ago

Godina se gandeste sa demisioneze din Politie: „Eu cred ca merit mult mai mult. Toti pe care ii cunosc, in special la posturile de politie, cauta sa plece de acolo”

Politistul Marian Godina, incadrat la trupele de interventie, ia in considerare sa demisioneze din Politie.…

3 ore ago