Rusia este dispusa „sa caute solutii” cu SUA, Franta si cu papa Francisc

externe

dmitri peskov, purtator de cuvant,

Rusia este dispusa sa discute cu SUA si cu papa Francisc pentru a se gasi o solutie la situatia creata de campania militara rusa in Ucraina, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov, potrivit agentiei EFE citata de Agerpres.

„Suntem pregatiti sa discutam toate acestea (situatia din Ucraina) cu americanii, cu francezii si cu Suveranul Pontif”, a afirmat Peskov.

Presedintele Frantei, Emmanuel Macron, i-a cerut luni papei Francisc sa se adreseze presedintelui rus Vladimir Putin, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Kirill, si presedintelui SUA, Joe Biden, pentru a impulsiona un proces de pace in Ucraina.

In versiunea transmisa de agentia de stat rusa Peskov a declarat ca Moscova saluta apelul presedintelui francez catre papa Francisc de a facilita discutii directe intre SUA si Rusia cu privire la Ucraina.

„Daca aceasta se inscrie intr-adevar pe linia eforturilor de cautare a posibilelor solutii, demersul poate fi evaluat pozitiv”, a spus purtatorul de cuvant al Kremlinului.

In acelasi timp, a afirmat el, nimeni nu a propus sa-l sune pe presedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a lamuri „baza legala care interzice orice tip de negociere cu partea rusa”.

„Rusia este deschisa tuturor contactelor. Dar trebuie sa plecam de la premisa ca Ucraina a interzis continuarea negocierilor”, a insistat Peskov, facand referire la recentul decret al presedintelui Zelenski care a pus in aplicare o decizie recenta a Consiliului de Aparare si Securitate Nationala al Ucrainei despre imposibilitatea de a purta negocieri cu presedintele rus Vladimir Putin.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: