Rusia este tot mai DURA cu Romania. Anuntul de luni al Moscovei, ca urmare a intentiei SUA de a aduce echipamente militare in Europa de Est

news

Planul Statelor Unite de a aduce echipamente militare in Romania si in alte tari central si est-europene reprezinta o incalcare a Tratatului fondator NATO-Rusia care va avea „consecinte negative”, anunta Ministerul rus de Externe, acuzand Washingtonul ca vrea destabilizarea Europei.

Planurile SUA de construire a unor centre pentru stocarea armamentului greu in Romania, Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania si Polonia vor fi o incalcare a Tratatului fondator NATO-Rusia, a transmis luni Ministerul rus de Externe.

„Aceste masuri, daca vor fi implementate, vor incalca o prevedere-cheie a Tratatului fondator NATO-Rusia, din anul 1997; prin acest acord, Alianta Nord-Atlantica a asumat obligatia de a nu stationa capacitati combatante considerabile” in apropierea frontierelor ruse, a declarat Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, citat de LSM, postul public de radio si televiziune din Letonia.

„Speram ca arhitectii noii editii a Razboiului Rece isi vor da seama de riscurile si consecintele negative ale militarizarii fortate a uneia dintre cele mai calme regiuni ale lumii din punct de vedere militar; speram ca vor manifesta vointa politica si vor renunta la scheme si metode specifice erei de conflict”, a adaugat Maria Zaharova, citata de Mediafax.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: