Categories: externe

Rusia finalizeaza achizitia a 92 de avioane detinute de companiile straine de leasing

Rusia a cumparat alte 92 de avioane de la companii straine de leasing, a anuntat compania aeriana si de leasing de avioane AerCap, potrivit Reuters.

Avioanele au fost cumparate folosind bani de la Fondul National de Asistenta Sociala din Rusia, din care au fost alocate in acest scop 190 de miliarde de ruble (2,06 miliarde de dolari).

Proprietatea va trece acum catre compania de asigurari de stat din Rusia NLK-Finance, care le va transfera companiilor aeriene.

Compania aeriana S7 a declarat ca 45 dintre avioanele sale detinute de companii straine de leasing au fost cumparate, in timp ce transportatorul national Aeroflot a declarat ca s-au incheiat acorduri pentru 28 de aeronave si alte 19 pentru Ural Airlines.

Dupa ce tarile occidentale au sanctionat companiile aeriene ruse din cauza invaziei Moscovei a Ucrainei in februarie 2022, Rusia a reinmatriculat avioanele straine in flota sa fara acordul proprietarilor, inainte de a incepe negocierile pentru cumpararea lor.

Odata ce avioanele detinute de straini sunt cumparate, companiile aeriene ruse pot sa le foloseasca pentru a deservi rutele de peste mari fara riscul ca acestea sa fie confiscate.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Recent Posts

Decizie majora privind contractele de munca. ICCJ a stabilit ca termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare comunicarii notificarii de preaviz si se…

16 minute ago

Candidat PSD, retinut de DGA dupa ce a incercat sa mituiasca doi politisti cu 3.000 de lei

Un fost primar al comunei Pogana, Marcel Gifu, actual candidat PSD pentru un nou mandat…

11 minute ago

Este oficial: Rusia a declansat un razboi electronic de bruiaj pe teritoriul Romaniei, afectand semnalele GPS din Moldova din Dobrogea

Rusia a declansat un razboi electronic nu doar in partea de nord a continentului, vizand…

2 ore ago

„Marea conventie patriotica” de la Madrid. Principalele declaratii ale liderilor extremei drepte: „Patriotii sa ocupe Bruxelles-ul”

Lideri internationali de extrema dreapta, printre care Marine Le Pen din Franta, Viktor Orban din…

27 de minute ago

„Nu voi mai bea niciodata apa de la robinet”. Zeci de persoane din Marea Britanie s-au imbolnavit dupa ce au baut apa contaminata cu un mic parazit

Cel putin 46 de persoane din Brixham (Marea Britanie) si zone invecinate au fost confirmate…

2 ore ago