Rusia incearca sa convinga, printr-un video de 26 de secunde, ca echipajul crucisatorului scufundat e bine si dornic sa lupte (Video)

externe

Seful Marinei Rusiei, amiralul Nikolai Yevmenov, a organizat o intalnire, la Sevastopol, in Crimeea ocupata, cu supravietuitorii crucisatorul Moskva.

Ministerul Apararii din Rusia a publicat cateva imagini care sa dovedeasca faptul ca aceasta intalnire a avut loc. Nu sunt insa date niciun fel de detalii despre numarul supravietuitorilor sau a eventualelor victime.

Rusia nu a recunoscut pana acum ca ar fi fost victime dupa ce Moskva s-a scufundat. In schimb, surse cu legaturi in Rusia au declarat ca doar 58 din cei 510 marinari au putut fi salvati, cu nava scufundandu-se si capitanul Anton Kuprin. Acesta nu apare in imaginile facute publice de rusi.

Yemenov a spus ca marinarii vor continua sa serveasca Rusia in Marina. Intr-un video de 26 de secunde, Yemenov si alti doi ofiteri stau in fata a cateva zeci de soldati care se presupune ca ar fi marinarii salvati, potrivit SkyNews.

Rusia a confirmat ca Moscova s-a scufundar, dar sustine ca pentru ca munitia de la bord a explodat, dupa un incendiu, nu pentru ca ar fi lovit-o rachetele ucrainene, asa cum a anuntat Kievul, informatia fiind confirmata si de Pentagon si serviciile de informatii ale altor state NATO.

Comentarii: