RUSIA incepe sa sangereze. Rusi MORTI si raniti in Siria. SUA au avut dreptate

externe

Cel putin trei militari rusi care luptau alaturi de fortele subordonate regimului Bashar al-Assad au fost ucisi in confruntari in Siria, altii fiind raniti, anunta surse militare proguvernamentale citate de ziarul Le Figaro.

Confruntarile au avut loc luni seara in regiunea Latakia, situata in vestul Siriei, pe malul Marii Mediterane.

Obuze lansate de insurgenti au cazut intr-o zona in care erau militari rusi ce luptau alaturi de serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Cel putin 20 de militari rusi se aflau in pozitia atacata, in zona Nabi Younis. Cel putin trei militari rusi au murit, iar altii au fost raniti, conform unor surse proguvernamentale siriene.

Ministerul rus al Apararii nu a transmis niciun comunicat oficial despre acest incident, precizeaza Mediafax.

Secretarul de stat al Apararii din SUA, Ashton Carter, a avertizat Rusia, pe 8 octombrie, Rusia, in cadrul unei reuniuni NATO cu ministrii apararii, ca „in zilele urmatoare va plati pretul interventiei din Siria”.

„Ei au initiat o ofensiva terestra, impreuna cu fortele regimului sirian, facandu-si bucati fatada, cum ca ar fi acolo pentru a lupta contra ISIS. Aceasta va avea consecinte asupra Rusiei insasi, care a lansat atacuri inspaimantatoare, cu adevarat. In urmatoarele zile, rusii vor incepe sa aiba victime intre randurile lor”, a anuntat Carter, citat de The Guardian.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: