RUSIA isi arata iar muschii. Sistemele antiaeriene din Siria iau in VIZOR avioanele SUA

externe

Sistemele de aparare antiaeriana ale Rusiei au inceput sa ia in vizor avioane de lupta americane in nordul Siriei, fortandu-l pe Obama sa le tina la sol, in timp ce tensiunile cresc in lupta impotriva gruparii teroriste Stat Islamic.

Avioanele americane isi continuau campania de bombardare impotriva teroristilor ISIS de la granita dintre Turcia si Siria, insa operatiunile au fost sistate de sistemele rusesti de rachete. Prezenta sistemelor de aparare aeriana a cauzat tensiuni si conflict intre cele doua natiuni, cu atat mai mult cu cat ISIS nu detine forte aeriene.

Totusi, adjunctul ministrului de externe al Siriei a sustinut desfasurarea de astfel de forte dupa doborarea de catre Turcia a unui avion de lupta rusesc. „Credem ca masurile luate de Rusia dupa actiunile criminale ale avionului Turciei care a doborat un avion rusesc – anume desfasurarea de sisteme de aparare antiaeriana la sol si pe mare – e un pas important ce va asigura mai multa securitate pentru armatele Rusa si Siriana”, a declarat Faisal Mekdad, citat de Express.

Pentagonul a sugerat faptul ca echipamentele militare rusesti au inceput sa ia in vizor avioane americane de lupta, tintindu-le pe radar, lucru despre care oficialii americani spun ca e o provocare directa si periculoasa. Inalti oficiali ai armatei americane se tem ca prin aceasta miscare Rusia incearca sa complice lupta impotriva jihadistilor.

„Numarul in continua urcare al sistemelor avansate de aparare antiaeriana ale Rusiei in Siria, incluzand sisteme SA-17, e un alt exemplu al faptului ca Rusia si regimul de acolo incearca sa complice campania coalitiei globale impotriva Daesh (ISIS)”, a declarat maiorul Tim Smith, purtator de cuvant al Comandamentului Central al Fortelor Aeriene Americane.

In acest timp, ajutoarele umanitare din provincie au fost oprite din cauza campaniei de bombardament a Rusiei.

Totusi, oficiali americani, ce inca au drone care opereaza in zona, au declarat ca acest lucru nu le va opri eforturile de a extermina fanaticii ISIS: „Actiunile Rusiei si ale regimului sirian nu vor opri operatiunile coalitiei impotriva Daesh in Siria, si nici nu vor shimba interesul coalitiei asupra anumitor regiuni din Siria in care opereaza Daesh.”

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: