Rusia isi face armata SF: Soldati echipati cu exoschelete

externe

Fortele armate ruse vor fi echipate cu exoschelete ce vor fi controlate cu ajutorul mintii, ceea ce ar spori masiv puterea, rezistenta si eficienta militarilor, de mai multe ori, permitand fiecarui soldat sa transporte pana la 300 de kilograme de echipament personal, sustine presa rusa.

Robotii portabili vor fi controlati prin intermediul undelor cerebrale, specialistii estimand ca in aproximativ cinci ani va fi introdusa o interfata neuroelectronica ce va controla exoscheletele si membrele artificiale prin intermediul potentialului electric al creierului uman, relateaza agentia rusa Sputnik, citata de ziare.com.

Soldatii vor putea sa efectueze sarituri mai mari, dar si sa se miste si sa arunce obiecte grele.

soldat

Exoscheletul este alcatuit din metal si este menit sustinerii si protejarii corpului, principala functie fiind ajutarea celui care il poarta, prin sporirea rezistentei si fortei sale.

In afara armatei, exoschelete similare ar putea fi folosite pentru a ajuta pompierii si alte echipaje de interventie, in situatii si medii periculoase. De asemenea, in medicina asemenea dispozitive pot ajuta pacientii raniti sau care sunt prea grei sa se miste.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: