Rusia l-a invitat pe Roger Waters sa vorbeasca la ONU despre livrarile de arme catre Ucraina | Diplomat din Consiliul de Securitate: „Diplomatia rusa era odinioara serioasa. Ce urmeaza? Mr. Bean?”

externe

Rusia l-a invitat pe muzicianul englez Roger Waters, unul dintre fondatorii trupei Pink Floyd, sa vorbeasca miercuri in Consiliul de Securitate al ONU in cadrul unei reuniuni pe care autoritatile de la Moscova au solicitat-o in vederea unei discutii despre livrarile de arme occidentale catre Ucraina, informeaza Reuters.

“Diplomatia rusa era odinioara serioasa. Ce urmeaza? Mr. Bean?”, a declarat un diplomat din Consiliul de Securitate al ONU, sub protectia anonimatului.

Roger Waters a fost criticat de sustinatorii Ucrainei atunci cand a publicat pe site-ul sau, in septembrie 2022, o scrisoare deschisa adresata „primei doamne”a acestei tari, Olena Zelenska. In acea scrisoare, muzicianul englez s-a pronuntat impotriva furnizarii de arme occidentale catre autoritatile de la Kiev.

„Sa vedem ce ne va spune. Are un punct de vedere si il veti auzi maine”, a declarat marti ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia. „Poate ca ne va si canta ceva”, a adaugat el, in gluma.

Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate al ONU s-au intalnit de zeci de ori dupa ce Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie 2022. Insa consiliul nu a putut sa impuna nicio actiune, deoarece Rusia este una dintre tarile cu drept de veto, alaturi de Statele Unite, China, Regatul Unit si Franta.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: