externe

Rusia, la fundul sacului. Moscova vrea sa importe imbracaminte si incaltaminte din Coreea de Nord

Ambasada Rusiei in Coreea de Nord a anuntat ca Rusia este interesata sa importe imbracaminte si incaltaminte din aceasta tara, informeaza Kommersant, citat de Ekonomichna Pravda.

Ambasada a precizat ca importurile trebuie sa se faca in conformitate cu rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU privind interzicerea partiala a cooperarii economice cu RPDC.

„Federatia Rusa este foarte interesata sa achizitioneze bunuri din RPDC, in special imbracaminte, incaltaminte etc. Tara noastra are oportunitati si nevoi in acest sens.

Cu toate acestea, ambasada a subliniat faptul ca toate aceste proiecte trebuie sa fie puse in aplicare in stricta conformitate cu rezolutiile Consiliului de Securitate al ONU care interzic importul anumitor bunuri din RPDC”, a declarat ambasada.

De asemenea, ambasada a precizat ca va lucra la posibilitatea de a realiza importuri din RPDC in conformitate cu conditiile legale stabilite de ONU.

In 2019, Rusia si China au propus ONU sa usureze sanctiunile impotriva Coreei de Nord impuse din cauza programului sau nuclear. In special, s-a propus ca proiectele intercoreene in domeniul cooperarii feroviare si rutiere sa fie exceptate de la sanctiunile ONU.

In 2021, Rusia si China au completat documentul cu o propunere de crestere a volumului de export de produse petroliere catre RPDC. Cu toate acestea, propunerea lor de relaxare a sanctiunilor a fost refuzata.

Vedant Patel, purtator de cuvant adjunct principal al Departamentului de Stat al SUA, a declarat la inceputul lunii septembrie ca „Rusia cumpara milioane de proiectile de artilerie si rachete din Coreea de Nord pentru a le folosi in Ucraina”.

Coreea de Nord a declarat ca nu a furnizat niciodata arme sau munitii Rusiei si ca nu intentioneaza sa faca acest lucru.

Urmareste-ne si pe:
Mara Popescu

Share
Published by
Mara Popescu

Recent Posts

Finantistul Andrei Caramitru ofera 100.000 de euro oricui demonstreaza public ca ar fi implicat in vreun proiect de dezvoltare imobiliara

Andrei Caramitru, fiul regretatului actor Ion Caramitru, este recunoscut pentru postarile sale acide de pe…

20 de minute ago

Statele membre NATO iau in considerare trimiterea de instructori militari in Ucraina

Unele state membre NATO discuta posibilitatea de a trimite instructori sau contractori militari in Ucraina…

51 de minute ago

Rares Bogdan considera ca alegerile de la Bucuresti se vor castiga cu sub 30% din voturi

Rares Bogdan, prim-vicepresedinte si europarlamentar PNL a declarat, intr-o emisiune gazduita de publicatia online ziare.com,…

O oră ago

America va avea un nou 6 ianuarie? Donald Trump si aliatii sai se pregatesc deja sa conteste o eventuala infrangere la alegerile din noiembrie

Donald Trump si aliatii sai pregatesc terenul pentru a contesta o eventuala infrangere in noiembrie,…

O oră ago

Directorul uneia dintre cele mai temute inchisori din Columbia, asasinat dupa ce fusese amenintat cu moartea de catre detinuti

Directorul inchisorii La Modelo, una dintre principalele unitati penitenciare din Columbia, a fost asasinat joi…

2 ore ago

Traficant de droguri roman, arestat in Spania, odata cu „cea mai mare captura de metamfetamina din istoria tarii”

Politia spaniola a declarat joi ca a confiscat 1,8 tone de metamfetamina de cristal pe…

2 ore ago