Rusia, NOI atacuri aeriene in Siria. Au fost loviti tocmai REBELII care lupta cu ISIS

externe

Aviatia rusa a bombardat joi obiective din Siria ale retelei teroriste Al-Qaida si ale rebelilor islamisti, in provinciile Idleb (nord-vest) si Hama (centru), a afirmat o sursa siriana din domeniul securitatii, citata de AFP in pagina electronica.

„Patru avioane ruse de razboi au vizat baze ale Jaish al-Fatah (Armata Cuceririi), la Jisr al-Shughur si la Jabal al-Jawiya (in provincia Idleb), si au bombardat de asemenea pozitii ale gruparilor armate, baze si depozite de arme din Hawach, in provincia Hama”, a precizat sursa citata.

Din Armata Cuceririi fac parte in special Frontul al-Nusra, aripa siriana a al-Qaida, si grupari islamiste ca Ahrar al-Sham.

Un jurnalist specializat pe probleme din Orientul Mijlociu, Richard Spencer, explica faptul ca in regiunile atacate din nord-vestul Siriei nu exista pozitii ale Statului Islamic, ci ale rebelilor din alianta Armata de Cucerire. Aceste grupari rebele au avut mai mult succes in luptele cu jihadistii ISIL decat armata lui Bashar al-Assad in ultimele 18 luni.

Rebelii din Armata de Cucerire au fost atacate in trecut si de catre fortele siriene, care ii considera teroristi si care au incercat sa ii inlature din teritoriile pe care au pus stapanire anul acesta.

Purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat ca gruparile rebele bombardate joi se afla pe lista neagra cu organizatii teroriste a armatei siriene.

Oficialul rus a precizat ca este prea devreme de confirmat ca loviturile au fost eficiente, adaugand ca finantarea acestei ample operatiuni militare vine exclusiv din partea Moscovei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: