Rusia nu mai are rachete „precise”: „In peste 50% din raiduri inamicul foloseste rachete din rezerva sovietica”

externe

Rusia a crescut semnificativ in ultimele doua saptamani numarul rachetelor pe care le-a lansat asupra Ucrainei, dar aproximativ jumatate dintre aceste rachete provin din stocurile ramase din perioada sovietica si sunt mai putin precise, ceea ce explica lovirea unor zone civile, a declarat un general ucrainean, citat joi de Reuters, informeaza Agerpres.

Potrivit generalului de brigada Oleksii Hromov, care a dat declaratii la o conferinta de presa, Rusia incearca sa loveasca infrastructuri critice si militare ucrainene, dar folosirea unor rachete mai putin precise produse in epoca sovietica are ca efect cresterea numarului victimelor civile.

Generalul ucrainean ii contrazice astfel pe politicienii din tara sa care sustin ca Rusia ataca deliberat tinte civile pentru a crea panica.

”Tintele inamicului raman instalatiile militare, infrastructura critica si industria, retelele de transport. In acest timp, exista pierderi semnificative in randul populatiei civile din cauza raidurilor” cu rachete cu precizie redusa, explica generalul Hromov.

”In peste 50% din raiduri inamicul foloseste rachete din rezerva sovietica”, iar in prima jumatate a lunii iunie au fost lansate asupra Ucrainei in total 120 de rachete rusesti, numar care a crescut la 202 in a doua jumatate a lunii, cand au fost lovite in urma acestor raiduri 68 de zone civile, a mai precizat generalul ucrainean.

Trupele ruse s-au retras joi de pe insula Serpilor din Marea Neagra, dar isi continua inaintarea progresiva in provincia Lugansk din estul Ucrainei.

La Lisiceansk, ultimul oras din aceasta provincie ramas sub controlul armatei ucrainene, situatia este ”extrem de dificila”, cu bombardamente ”foarte puternice” care fac imposibila evacuarea civililor, a declarat guvernatorul Luganskului, Serghei Gaidai. Totusi, adauga acesta, trupele ruse sunt inca tinute de defensiva ucraineana la periferia orasului si nu au loc lupte de strada.

Mai mult despre:

Comentarii: