Rusia provoaca Ucraina sa atace podul Crimeii. A atacat iar cu rachete un pod ucrainean din Odesa

externe

Armata rusa a lansat luni un nou atac cu rachete asupra regiunii Odesa din sudul Ucrainei, una dintre acestea lovind podul care trece peste estuarul Nistrului in regiunea Zatoka, a anuntat primaria orasului-port Odesa, pe baza informatiilor de la Comandamentul Operational Sud al fortelor de aparare ucrainene, potrivit agentiilor de presa ucrainene Unian si Liga, citate de Agerpres.

Trei avioane de lupta multirol rusesti Su-35 au lansat patru rachete asupra regiunii Odesa din spatiul aerian al Marii Negre, indica Comandamentul Operational Sud, adaugand ca atacul a avut loc in jurul orei locale 11:00.

Una dintre cele patru rachete a fost doborata de apararea antiaeriana ucraineana deasupra marii, iar alte doua au lovit obiective de infrastructura militara, declansand un incendiu, la stingerea caruia au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri.

O alta racheta a lovit podul care trece peste estuarul Nistrului in regiunea Zatoka, pe care rusii il bombardeaza inca din aprilie. Tot de atunci acest pod nu mai este functional.

Citeste si: Fost comandant NATO: „Podul Crimeii este o tinta legitima pentru Ucraina”. Kievul ar putea folosi rachetele Harpoon

Nu s-au inregistrat morti sau raniti in urma acestui nou atac asupra regiunii Odesa, indica autoritatile locale ucrainene, citate de Liga.

La 17 iulie, Rusia a distrus cu o racheta un depozit de cherestea, sustinand ca ar fi un distrus de fapt un depozit de armament.

In noaptea de duminica spre luni, armata rusa a lansat peste 60 de rachete cu MLRS (sisteme de rachete de lansare multipla) asupra Nikopol, provocand distrugeri de amploare.

Seful administratiei militare ucrainene din regiunea Dnipropetrovsk, Valentin Reznicenko, a declarat ca au fost lovite obiective de infrastructura urbana, inclusiv un spital si conducte de apa si de gaze, si zone rezidentiale din acest oras din zona central-estica a Ucrainei. Conform primelor informatii, o femeie de 75 de ani a fost ranita.

In 16 iulie, invadatorii rusi lansasera 53 de rachete asupra Nikopol (regiunea Dnipropetrovsk), omorand doua persoane si provocand distrugeri de proportii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: