Rusia pune la cale a DOUA etapa a operatiunilor din Siria. Sunt vizate si avioanele SUA

externe

Rusia s-ar pregati pentru o posibila operatiune terestra in Siria impotriva adversarilor presedintelui Bashar al-Assad, a relatat luni seara postul de televiziune CNN, citand, sub rezerva anonimatului, doi responsabili americani din domeniul apararii.

Potrivit celor mai recente evaluari ale activitatilor ruse in vestul Siriei, Rusia a deplasat in aceasta regiune mai multi militari si arme pentru a veni in sprijinul armatei siriene care se pregateste de un atac terestru impotriva fortelor anti-regim.

SUA considera ca ‘intensificarea activitatii Rusiei la sol’ in Siria urmareste mai degraba atacarea tocmai a acestor forte decat a elementelor Statului Islamic, a indicat unul dintre cei doi responsabili.

Se crede ca rusii si-au pozitionat armele pentru a putea sa sprijine o ofensiva siriana la sol, au declarat cei doi oficiali, citati de Agerpres.

Echipamentele includ mai multe tunuri de artilerie, precum si patru sisteme de lansare multipla de rachete BM-30 ‘Smerci’, considerate a fi arme extrem de precise. Acest tip de lansatoare sunt capabile de tiruri rapide.

Cu cateva saptamani in urma, Rusia a deplasat in jur de sase sisteme de artilerie in portul Latakia.

Militarii americani credeau la inceput ca ar putea fi vorba de apararea portului, dar cele mai recente miscari releva pregatiri pentru o operatiune la sol, posibil in urmatoarele zile.

Armele rusesti au fost reperate la Homs si Idlib si la vest de Idlib, potrivit aceluiasi post de televiziune. Nu este clar daca aceasta va fi pozitia lor finala in eventualitatea unor lovituri de artilerie.

Potrivit celor doi responsabili militari americani, Rusia si-a deplasat si echipamente de bruiaj electronic in Siria (foto), ceea ce ar putea oferi Moscovei capacitatea de a bruia avioanele coalitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: