Rusia reactioneaza vehement la vizita lui Zelenski: America duce un razboi indirect de facto impotriva Rusiei / Escaladare cu „consecinte greu de prevazut”

externe

Reprezentantii Federatiei Ruse au reactionat cu vehementa la felul cum a fost tratat Volodimir Zelenski in timpul vizitei la Washington. Purtatorul de cuvant de la Kremlin Dmitri Peskov a plusat afirmand ca Washingtonul duce in Ucraina „un razboi indirect de facto” impotriva Moscovei, relateaza Agerpres.

Ambasadorul Rusiei la Washington, Anatoli Antonov, a declarat joi ca actiunile SUA conduc la o escaladare cu „consecinte greu de prevazut”, o referire la sprijinul oferit miercuri presedintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, in timpul vizitei sale in capitala federala americana, transmite EFE.

„In pofida avertismentelor noastre, la Kiev vor fi trimise sisteme de rachete antiaeriene Patriot”, a afirmat diplomatul rus, potrivit unei declaratii difuzate de agentia oficiala rusa TASS pe tema anuntului facut de Washington privind furnizarea catre Ucraina a acestui tip de armament.

Antonov a sustinut ca, la toate nivelurile, Rusia si-a reiterat „apelurile la bun simt si a subliniat ca actiunile provocatoare ale SUA conduc inevitabil la o escaladare cu consecinte greu de imaginat”.

„Astfel, suscita o profunda preocupare dezbaterile privind o ipotetica furnizare catre ucraineni a rachetelor ATACMS si a dronelor cu raza mare de actiune”, a mentionat Antonov, referindu-se la un tip de armament capabil sa atace obiective pe teritoriu rus cerut de Ucraina si care pana acum i-a fost refuzat.

Ambasadorul rus a declarat totodata ca „vizita in stil hollywoodian” a lui Zelenski la Washington „a confirmat definitiv ca declaratiile conciliante ale administratiei (SUA) cu privire la lipsa sa de interes de a intra intr-o confruntare cu Rusia nu sunt decat vorbe goale”.

„In zgomot de aplauze si cu zambete sarcastice s-a declarat de fapt nevoia de a continua ‘razboiul pentru putere’ impotriva tarii noastre, pana la victoria totala asupra noastra”, a sustinut Antonov.

O pozitie si mai dura a adoptat Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant de la Kremlin: „Pana in prezent, putem constata cu regret ca nici presedintele Biden, nici presedintele Zelenski nu au spus ceva care sa poata fi perceput ca o dorinta potentiala de a asculta ingrijorarile Rusiei”, a declarat purtatorul de cuvant al presedintiei ruse, Dmitri Peskov.

Potrivit acestuia, in timpul vizitei sefului statului ucrainean la Washington nu au existat „apeluri veritabile la pace”.

„Acest lucru demonstreaza ca Statele Unite isi continua linia razboiului de facto si indirect cu Rusia, pana la ultimul ucrainean”, a adaugat reprezentantul Kremlinului.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: