RUSIA se pregateste sa TAIE accesul Statelor Unite la Marea Neagra si Marea Baltica

externe

Marina militara a Rusiei, a treia ca marime la nivel mondial, dupa cea a Statelor Unite, respectiv a Chinei, ar putea dispune curand de capacitatile necesare pentru a impiedica accesul marinei militare americane in Marea Neagra si in Marea Baltica.

Cel putin asa rezulta dintr-un raport intocmit de Serviciul de Informatii al Marinei americane, noteaza businessinsider.com, citat de Adevarul.

Situatia, ingrijoratoare pentru Statele Unite ale Americii, a fost adusa in discutie de generalul-locotenent american Ben Hodges inca de la inceputul lunii decembrie a anului trecut. Potrivit lui, cei 25.000 de militari rusi stationati in Crimeea au „capacitatea de a taia accesul la Marea Neagra“.

Semnalul de alarma tras de autorii raportului vine in contextul in care, anul trecut, ministerul Apararii din Rusia a vorbit despre planurile sale de a revitaliza si de a mari dimensiunea flotei sale de submarine din zona Marii Negre.

„Noile clase de nave si submarine vor incorpora cele mai noi descoperiri referitoare la armament, senzori, comanda, control si comunicatii, silentiozitate, contramasuri electronice, automatizare si in ceea ce priveste conditiile de la bord”, se arata in raport.

Totodata, noile submarine, probabil cele mai silentioase din lume, au fost proiectate de asa natura incat sa poata opera in ape mai putin adanci.

De asemenea, raportul arata ca este posibil ca o noua generatie de avioane – Suhoi PAK FA sau T-50 – sa fie gata chiar in acest an. Aceste aparate de zbor vor fi greu detectabile de catre radare si vor putea decola si de la bordul portavioanelor, ceea ce ar putea reprezenta o reala problema pentru Statele Unite.

Nu in ultimul rand, in document se arata si faptul ca Rusia „isi reorganizeaza structura de personal pentru a raspunde mai bine cerintelor razboiului modern“ si va incerca sa se bazeze pe cei care se vor inrola voluntar.

Chiar daca Rusia are probleme financiare din cauza sanctiunilor impuse de Occident, dar si a pretului scazut al petrolului, autoritatile de la Moscova sunt decise sa creeze o marina militara moderna, capabila sa submineze superioritatea militara a Occidentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: