Rusia se teme acum ca va fi invadata de Ucraina, sapa transee in Belgorod, dincolo de granita. Jurnalist BBC, ironic: „Cum decurge razboiul de trei zile pentru cucerirea Kievului?”

externe

Rusii au inceput sa construiasca linii de aparare pe propriul teritoriu, in regiunea Belgorod, la granita cu Ucraina. Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a vizitat santierul si a publicat fotografii ale instalatiei pe canalul sau Telegram.

Anterior, seful regiunii a vorbit despre formarea unei linii de aparare la granita cu Ucraina din cauza situatiei tensionate din regiune.

„Ziua de lucru a inceput cu un tur al constructiei liniei de asediu impreuna cu adjunctul meu Vladimir Bazarov”, a scris Gladkov pe canalul sau de Telegram.

Seful regiunii a publicat fotografii cu utilaje care instaleaza bariere antitanc si transee in diferite parti ale terenului.

„Cum decurge razboiul de trei zile pentru cucerirea Kievului?”, a intrebat ironic jurnalistul BBC Francis Scarr, comentand aceste informatii.

Un senator rus de rang inalt a declarat, marti, ca furnizarea de arme Kievului si dorinta de pace sunt actiuni „opuse”, in urma unor noi apeluri ale sefului NATO pentru un sprijin mai mare pentru Ucraina, informeaza CNN.

„Este timpul ca politicienii obsedati din Occident sa inteleaga ca dorinta de pace si de a pune capat varsarii de sange si dorinta de a inarma si mai mult Ucraina sunt actiuni opuse si care se exclud reciproc”, a scris pe Telegram senatorul Konstantin Kosachev, vicepresedinte al Camerei superioare a Parlamentului rus.

„Mai multe morti de dragul pacii nu este cu siguranta ceea ce va aduce negocierile mai aproape”, a mai spus senatorul rus.

Luand cuvantul luni la Adunarea Parlamentara a NATO de la Madrid, secretarul general al aliantei de aparare, Jens Stoltenberg, a cerut aliatilor NATO sa fie de acord sa intensifice sprijinul pentru Ucraina si sa consolideze descurajarea si apararea atunci cand se vor intalni pentru urmatorul summit la Vilnius, Lituania, in iulie 2023.

„Trebuie sa fim pregatiti sa sprijinim Ucraina pe termen lung”, a declarat Stoltenberg. „Da, stiu ca acest sprijin vine cu un pret. In tarile noastre, multi oameni se confrunta cu o criza a costului vietii, facturile la energie si alimente cresc. Acestea sunt vremuri grele pentru multi. Dar pretul pe care il platim ca aliati NATO se masoara in bani, in timp ce ucrainenii, ei platesc un pret care se masoara in sange.”

Seful NATO a declarat ca aliatii ar putea decide sa cheltuiasca mai mult pentru aparare decat tinta actuala de 2% din PIB, adaugand ca „ar trebui sa fie considerat un minim, nu un plafon pentru investitiile noastre in aparare”.

Rusia a lansat martea trecuta cel mai mare val de atacuri cu rachete asupra oraselor ucrainene din mai bine de o luna, la cateva ore dupa ce presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a propus un plan de pace in fata liderilor mondiali la summitul G20 din Indonezia. Planul in 10 puncte include o cale catre siguranta fata de un eventual atac nuclear, securitatea alimentara, un tribunal special pentru presupusele crime de razboi rusesti si un tratat de pace final cu Moscova.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: