Rusia si China anunta ca semneaza un acord pentru construirea unei statii pe Luna. Cand ar urma sa inceapa efectiv lucrarile

externe

Un acord interguvernamental ruso-chinez privind cooperarea in vederea infiintarii unei statii lunare este gata si ar putea fi semnat in scurt timp, a anuntat marti ambasadorul Rusiei in China, Andrei Denisov, in cadrul unei conferinte de presa.

„Acordul este practic gata si se pare ca ar putea fi semnat destul de curand”, a declarat diplomatul. El a reamintit ca toate statele au fost invitate sa participe la crearea unei statii lunare internationale.

„Din cate stiu eu, acordurile privind anumite cercetari sunt in curs de semnare astazi. Astfel de acorduri au fost semnate cu unsprezece tari si organizatii internationale, inclusiv cu organizatii de cercetare rusesti”, a declarat ambasadorul, citat de TASS.

Diplomatul a precizat ca este vorba despre un program de cooperare pe termen lung. Presa chineza a relatat anterior ca programul prevedea zboruri fara echipaj uman, in urma carora ar urma sa inceapa amenajarea unei statii lunare in jurul anului 2035.

In ansamblu, cooperarea ruso-chineza in spatiul cosmic se dezvolta „bine si fructuos”, a subliniat ambasadorul.

In prezent, Rusia si China interactioneaza in cadrul unui program de cooperare in spatiul cosmic pentru perioada 2018-2022. Un nou program pe cinci ani este in curs de pregatire pentru a-l inlocui, a declarat ambasadorul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: