Rusia si refugiatii, problemele MILITARE ale Germaniei. Campanie de amploare pentru RECRUTAREA de noi soldati

externe

Germania se pregateste sa puna capat unui sfert de deceniu in care Armata a avut de suferit din cauza reducerilor de personal si austeritatii financiare.

Mii de soldati sunt asteptati sa se alature Bundeswehr-ului in urmatorii ani, conform ministrului german al Apararii, Ursula von der Leyen, care a anuntat un plan indraznet de recrutare, anunta agentia DPA.

Ministrul a declarat ca efectivele Armatei trebuie sa creasca cu 14.300 de soldati si 4.400 de civili in urmatorii sapte ani, insa planul pe termen scurt prevede atragerea a 7.000 de noi recruti.

Urmatoarele 5.000 de posturi vor fi ocupate dupa o restructurare interna. Noua politica de aparare a fost salutata de multi specialisti si de fosti ofiteri de cariera. De la reunificarea Germaniei in 1990, numarul militarilor Armatei a scazut de la 585.000 la 177.000 la ora actuala.

Ministrul german a propus, de asemenea, si cresterea alocarii bugetare pentru domeniul Apararii, de la 34.3 miliarde euro in prezent, pana la 39.2 miliarde euro pana in 2020.

Armata germana a fost obligata in ultima vreme sa faca fata pe mai multe fronturi: intarirea prezentei NATO la frontierele estice in fata unei Rusii din ce in ce mai expansive si implicarea in temperarea afluxului de refugiati.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: