Rusia spune ca un barbat cu dubla cetatenie ruso-americana a fost arestat preventiv pentru postari despre „reabilitarea nazismului”

externe

Un barbat cu dubla cetatenie ruso-americana a fost plasat in arest preventiv la Sankt Petersburg pentru „reabilitarea nazismului” in postari pe retelele de socializare, a anuntat sambata tribunalul orasului, transmite Reuters.

Yuri Malev a fost acuzat ca in 2022 ar fi denigrat, pe retelele sociale, panglica Sf. Gheorghe, un simbol al vitejiei militare ruse. Unul continea limbaj obscen, iar celalalt prezenta o imagine a unui cadavru purtand panglica.

Tribunalul a spus ca acest lucru a aratat lipsa de respect pentru societate si a insultat memoria Marelui Razboi Patriotic, asa cum numesc rusii Al Doilea Razboi Mondial.

Declaratia spunea ca Malev, care a fost retinut vineri la Sankt Petersburg, si-a recunoscut „partial vinovatia”, dar nu a dat detalii. El a fost arestat pana pe 7 februarie.

Saptamana trecuta, un tribunal rus a prelungit arestarea preventiva a jurnalistei ruso-americane Alsu Kurmasheva, acuzata ca nu s-a inregistrat ca „agent strain”, infractiune care poate fi pedepsita cu pana la cinci ani de inchisoare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: