Rusia sustine ca distrus tancurile si blindatele trimise in Ucraina de Cehia, Slovacia si Polonia: „Am lovit cu rachete de inalta precizie”

externe

In urma bombardamentelor de duminica dimineata din capitala ucraineana Kiev, primul atac de acest fel din ultimele saptamani, Rusia a distrus tancuri si vehicule blindate furnizate Ucrainei de tari din Europa de Est, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii de la Moscova, Igor Konacenkov, transmit agentiile internationale de presa.

„Rachete de inalta precizie si cu raza lunga de actiune lansate de fortele aerospatiale ruse la periferia Kievului au distrus tancuri T-72 furnizate de tari din Europa de Est si alte blindate care se aflau in hangarele unei companii de reparare a vagoanelor” de tren, a sustinut Konacenkov.

Polonia, Cehia si Slovacia au anuntat in ultima perioada ca au trimis tancuri si vehicule blindate in Ucraina.

Anterior, primarul Kievului, Vitali Kliciko, anuntase atacuri aeriene ruse in zorii zilei in cartierele Darnitki si Dniprovski, din sud-estul capitalei ucrainene.

Potrivit fortelor aeriene ucrainene, mai multe rachete de croaziera au fost lansate in directia Kievului de la bordul unor bombardiere strategice ruse TU-95 din Marea Caspica. Tot potrivit aceleiasi surse, unul dintre avioane rusesti a fost distrus.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: