externe

Rusia, tot mai izolata: dupa Finlanda, si Norvegia ar putea inchide singurul punct de control de la granita cu Federatia Rusa

Norvegia este pregatita sa urmeze exemplul Finlandei si sa inchida punctul de control de la granita cu Rusia, relateaza agentia TASS, citandu-l pe premierul Jonas Gahr Store.

Intrebat daca Norvegia ar trebui sa inchida punctul de control de la Storskog, acesta a raspuns: „Daca este necesar il vom inchide”. El a subliniat ca Norvegia urmareste indeaproape situatia atat in Finlanda, cat si in Estonia.

Potrivit postului de televiziune, nu au existat rapoarte potrivit carora numarul de treceri ale frontierei prin acest punct de control ar fi in crestere.

La 22 noiembrie, guvernul finlandez a luat decizia de a inchide trei puncte de control de la granita cu Rusia, cu exceptia punctului de trecere a frontierei Raja-Jooseppi. Astfel, punctele de control de frontiera Kuusamo, Salla si Vartius vor fi inchise vineri, 24 noiembrie 2023, la miezul noptii, ora locala (22.00 GMT).

In noaptea de 18 noiembrie, Finlanda a inchis patru puncte de frontiera de la granita sa estica:Vaalimaa, Nuijamaa, Imatra si Niirala. Potrivit premierului Petteri Orpo, autoritatile reactioneaza la afluxul de „resortisanti din tari terte” la granita de est a Finlandei, care a crescut in ultima vreme. Dupa cum a explicat ministrul de interne Mari Rantanen, decizia este valabila pana la 18 februarie 2024.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Se intampla si la case mai mari: Italia nu a reusit sa stranga niciun ban din taxa pe banci, care urma sa amendeze veniturile excesive ale acestora

Italia nu a colectat pana acum venituri din contestata taxa pe profiturile excesive ale bancilor…

39 de minute ago

Sondaj INSCOP: peste un sfert dintre romani considera ca aderarea la Uniunea Europeana le-a adus numai dezavantaje

Aproape 50% dintre romani cred ca aderarea la UE a adus mai degraba avantaje Romaniei,…

3 minute ago

Presedintele libertarian Javier Milei face minuni in Argentina: inflatia in aceasta tara a scazut de la 300% la doar 11% in doar cateva luni

Argentina a fost, de-a lungul timpului, o tara cu guverne falimentare, colapsuri economice si incapacitate…

3 ore ago

Avertisment socant al unui consilier al liderului suprem iranian Khamenei: „Iranul va construi bomba atomica daca se va simti amenintat”

Iranul va trebui sa isi "schimbe" doctrina nucleara daca existenta sa este amenintata de Israel,…

O oră ago