Rusia transfera masiv ARMAMENT in Armenia, la granita cu Turcia. Cum reactioneaza Statele Unite

analize

Armata rusa continua sa isi extinda influenta militara, putand ameninta intersele tarilor situate in apropierea frontierelor NATO. Rusia a incheiat recent un acord de colaborare militara cu Armenia si a inceput sa transfere masiv armament in aceasta tara.

Adam Ereli, fost purtator de cuvant adjunct al Departamentului American de Stat, spune ca acordul dintre Rusia si Armenia privind crearea unui sistem comun de apararare antiaeriana si consolidarea prezentei trupelor ruse in aceasta regiune pot deveni amenintari la adresa tarilor NATO si a aliatilor lor occidentali. „Alianta Rusia-Armenia ameninta Turcia, un aliat important al SUA”, avertizeaza Washington Post.

Ereli mai mentioneaza ca Washington nu a raspuns in niciun fel la aceste planuri ale Rusiei si nu acorda suficienta atentie nici cooperarii militare ruso-iraniene.

Rusia isi uneste capacitatile de lupta cu Armenia, tara care se invecineaza cu Turcia, care este membra NATO, aflata in relatii diplomatice tensionate cu statul condus de Vladimir Putin.

„De-a lungul ultimelor 6 luni, avand interventia Rusiei in Siria si intensificarea presiunilor ruse asupra Turciei, s-au intensificat intrarea de armament si afluxul de personal militar in Armenia. Rusia a adus aici un adevarat arsenal, care include drone, elicoptere si rachete balistice”, spune Ereli.

„Prezenta militara a Rusiei in Armenia reprezinta un pumnal indreptat spre inima NATO. Din pacate Washington nu reactioneaza deloc”, a concluzionat Ereli.

Planurile Rusiei includ si formarea unui scut regional anti-racheta impreuna cu Kirghistan si Tadjikistan. O intelegere similara a fost semnata ci Kazahstan in 2013. Sistemul anti-racheta rusesc a fost deja integrat cu cel al Belarusului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: