Rusia trece la o noua faza in zonele ocupate din Ucraina. Hrivna este scoasa din uz: „Integrare mai usoara a regiunii in spatiul economic rusesc”

externe

Administratia instalata de Rusia in regiunea ucraineana Herson a anuntat sambata ca a inceput sa schimbe moneda ucraineana hrivna in circulatie la nivel local in ruble rusesti, cu scoaterea ei completa din zonele regiunii controlate de Moscova la 1 ianuarie, informeaza Reuters.

Intr-un video publicat pe Telegram de administratia regiunii numita de Moscova, Andrei Peretonkin, sef al sucursalei locale a bancii centrale ruse, a declarat: „Pentru a fi mai comod rezidentilor si a permite o integrare mai usoara a regiunii in spatiul economic rusesc, in aceasta saptamana bancile din regiunea Herson au inceput operatiunile de schimb valutar”.

Anterior, administratia instalata de Rusia a declarat ca atat rubla, cat si hrivna vor fi acceptate in regiunea Herson.

Fortele ruse au luat sub control cea mai mare parte a regiunii Herson din primele zile ale campaniei militare a Moscovei in Ucraina si au declarat-o anexata la Rusia in septembrie, dupa un referendum condamnat de Ucraina si tarile occidentale, aminteste Reuters.

La mai putin de doua luni dupa aceea, fortele ruse s-au retras din orasul Herson sub presiunea unei contraofensive ucrainene, continuand in acelasi timp sa detina cea mai mare parte a teritoriului regiunii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: