externe

Rusia urmeaza sa se rupa in mai multe bucati, anunta Ursula von der Leyen: „Este amenintata cu descompunerea”

Rusia este amenintata cu „descompunerea” din cauza sanctiunilor tot mai dure, in timp ce Ucraina are un „viitor european”, a declarat vineri presedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen in timpul vizitei la Kiev, transmite AFP, citata de Agerpres.

„Rusia se va scufunda in decadere economica, financiara si tehnologica, in timp ce Ucraina se indreapta spre un viitor european”, a declarat von der Leyen in timpul unei conferinte de presa comune cu seful statului ucrainean Volodimir Zelenski.

„Lupta voastra este si lupta noastra. Sunt aici la Kiev cu dumneavoastra astazi pentru a transmite un mesaj foarte puternic: UE este de partea dumneavoastra. Suntem de partea voastra”, a adaugat ea.

„Ne mobilizam puterea economica pentru a-l face pe Putin sa plateasca un pret foarte, foarte mare”, a subliniat presedinta Comisiei Europene.

La randul sau, presedintele Zelenski a declarat ca, desi „personal este recunoscator” doamnei von der Leyen pentru cele cinci serii de sanctiuni ale UE, acestea „nu sunt suficiente”.

Insotita de seful diplomatiei europene Josep Borrell si de premierul slovac Eduard Heger, Ursula von der Leyen s-a deplasat vineri la Bucea, care a devenit un simbol al atrocitatilor razboiului din Ucraina. Cei trei lideri au mers sa vada gropile comune sapate in aceasta localitate pentru a ingropa zecile de civili ucisi in lupte.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Cum se castiga contracte de peste 1 milion euro cu primaria lui Piedone. Denumirea firmei norocoase contine numele nepotului lui Piedone

Intr-o plangere adresata DNA de catre un fost director din Primaria Sectorului 5, aflata in…

2 ore ago

Firea, atac veninos la adresa lui Catalin Cirstoiu: „S-a plimbat de campanie cu metroul” – Video

Candidatul PSD la Primaria Capitalei, Gabriela Firea, a l-a atacat chiar si pe Catalin Cirstoiu,…

4 ore ago

Premiera in lumea animala: Un urangutan de Sumatra si-a tratat o rana de pe fata cu o planta medicinala

Nivelul ridicat de inteligenta al urangutanilor a fost recunoscut de multa vreme, partial datorita abilitatilor…

2 ore ago

Echipa olimpica a refugiatilor are 36 de sportivi din 11 tari care vor concura in 12 sporturi

Echipa olimpica a refugiatilor care va participa la Jocurile de la Paris va include 36…

2 ore ago

Coreea de Sud ridica nivelul de alerta impotriva terorismului a cinci ambasade din zona, invocand amenintarile Coreei de Nord

Ministerul sud-coreean de Externe a ridicat joi nivelul de alerta impotriva terorismului pentru cinci birouri…

2 ore ago

Comori regale jefuite in timpul dominatiei coloniale britanice, imprumutate de muzee britanice pentru o expozitie in Ghana

Coliere de aur, o sabie, un tron si zeci de alte comori jefuite in timpul…

2 ore ago