externe

Rusia va introduce in teritoriile anexate cursuri de operare a dronelor in programa scolara: „Incalcare nerusinata a dreptului international si a principiilor umanitare”

Un oficial ucrainean a declarat ca Rusia planuieste sa introduca cursuri de operare a dronelor in cadrul programei scolare pentru teritoriile ocupate incepand cu 1 septembrie, unde ar urma sa furnizeze fiecarei scoli drone si soldati care sa-i invete pe copii cum sa piloteze drone, relateaza Kyiv Post.

Ivan Fedorov, seful administratiei regionale de stat din Zaporijia, a facut anuntul pe Telegram si a calificat presupusele planuri ale Kremlinului drept o „incalcare nerusinata a dreptului international si a principiilor umanitare”.

„Incepand cu 1 septembrie 2024, scolile din teritoriile ocupate temporar din Ucraina vor introduce o noua materie – un curs de control al vehiculelor aeriene fara pilot (UAV). In mod oficial, ei pot numi acest curs ‘instruire’, dar in realitate ii pregatesc pe tineri sa ucida”, a mai spus el.

In februarie, Centrul National de Rezistenta al Ucrainei (NRC) a relatat, de asemenea, planul Kremlinului de a introduce cursuri de instruire in domeniul dronelor in scolile din teritoriile ocupate.

Potrivit NRC, cursurile „vor fi dedicate studiului tehnologiilor, caracteristicilor de proiectare si asamblare a vehiculelor aeriene fara pilot (UAV) in scopuri militare” si, de asemenea, „campaniei in randul elevilor privind continuarea studiilor in specialitati tehnice si munca in fabrici militare”.

„Regimul de la Kremlin promite sa doteze fiecare scoala cu drone de antrenament si cu militari rusi care vor lucra cu copiii”, a declarat Fedorov.

„Antrenarea copiilor in operarea dronelor in scopuri militare, implicandu-i potential in lupta impotriva statului lor natal, constituie o crima de razboi”, a mai spus el.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Unii deputati germani vor ca NATO sa doboare, din Polonia si Romania, dronele rusesti care ataca vestul Ucrainei: „Si Israelul a fost ajutat de SUA, Franta si Marea Britanie”

Deputatii germani din partea partidelor din arcul guvernamental "Verzii" si "Democratii Liberi", precum si din…

3 ore ago

SUA: Super-dronele care pot atinge 800 km/h, acestea sunt dotate cu inteligenta artificiala si pot inlocui rachetele de croaziera mult mai scumpe

Compania Mayman Aerospace, cu sediul in sudul Californiei, a prezentat noua sa gama de drone…

55 de minute ago

Rusii au ocupat inca patru sate in regiunea Harkov. Ucrainenii sustin ca „inamicul nu a reusit sa strapunga frontul”

Ministerul rus al Apararii a anuntat duminica ocuparea a inca patru sate in provincia Harkov…

56 de minute ago

O racheta ucraineana ar fi lovit un bloc din orasul rus Belgorod. Cel putin sapte persoane au fost ucise

Potrivit potrivit canalului rusesc de Telegram „Mash”, preluat de Reuters, cel putin sapte persoane au…

3 ore ago

Presshub: 10.000 de lei amenda pentru RTV, dupa o reclamatie a Freedom House Romania. Realitatea Plus, somatie publica

10.000 de lei amenda pentru RTV a fost data de catre Consiliului National al Audiovizualului…

O oră ago

Coreea de Sud, asistenta de peste 7 miliarde de dolari pentru industria cipurilor. Coreenii vor sa castige „razboiul” semiconductorilor

Coreea de Sud pregateste planuri pentru un pachet de sprijin pentru investitii in productia de…

O oră ago