RUSIA va lansa „noi ROBOTI” de lupta: „Vor fi capabili sa actioneze INDEPENDENT de oameni”

externe

Institutiile militare rusesti lucreaza la un program de robotizare a armatei, ce presupune introducerea de roboti pe campul de lupta, capabili sa actioneze independent de oameni.

Anuntul a fost facut de ministrul adjunct al Apararii din Rusia, Pavel Popov, intr-un interviu acordat ziarului Moskovski Komsomolets, preluat de The Moscow Times.

Unitatile militare compuse din roboti vor fi coordonate de un sistem unic integrat, Popov adaugand ca, deja, mai multe vehicule robotizate si aparate de zbor autoghidate fac parte din arsenalul armatei ruse.

Conform expertului militar Viktor Murakhovsky, Rusia are in proiect dezvoltarea unor noi masini robotizate, desi nu se vorbeste prea mult despre acest concept in domeniu.

„Nu putem vorbi despre un mare pas inainte in robotica, inainte ca inteligenta artificiala sa fie dezvoltata, dar in aceasta sfera se fac progrese continue”, a spus expertul.

Potrivit expertilor, furnizarea de echipamente de ultima generatie armatei ruse in urmatorii doi ani va fi un punct de referinta pentru robotica din Rusia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,


loading...

Comentarii: