Rusia vrea sa inceapa mobilizarea fortata a tuturor barbatilor din teritoriile ucrainene ocupate, pentru a recruta pana la 700.000 de soldati

externe

soldati, rusi, front, supravietuire, patru luni, carne de tun, purificare etnica, Vladimir Putin

In viitorul apropiat, este posibil ca Rusia sa inceapa mobilizarea fortata in masa a populatiei din teritoriile ocupate temporar de ea. Potrivit diferitelor estimari, rusii ar putea lua la razboi intre 400.000 si 700.000 de persoane. In plus, ei intentioneaza sa mai recruteze inca aproximativ 40 de mii de locuitori ai Ceceniei, care vor fi folositi ca „unitati de bariera” in spatele trupelor rusesti. Acest lucru a fost raportat in analiza publicata astazi de Statul Major General al Fortelor Armate Ucrainene (AFU).

Se remarca faptul ca necesitatea unei astfel de mobilizari in masa este cauzata de pierderile catastrofale ale ocupantilor pe front. In acelasi timp, in randul populatiei din Moscova si Sankt Petersburg, cifrele pentru mobilizarea planificata sunt din nou minime. „Carnea de tun” va fi reprezentata din nou de cetatenii obisnuiti – locuitorii regiunilor rusesti, care vor fi impinsi pe spate sa moara de calaii lui Kadirov, noteaza Statul Major General.

Prin urmare, a subliniat AFU, singura modalitate de supravietuire a militarilor rusi este de a se preda voluntar Fortelor de Aparare ucrainene.

Reamintim ca in urmatoarele saptamani in Federatia Rusa se va lansa oficial un nou val de asa-numita „mobilizare partiala”. Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a semnat deja un ordin in acest sens, potrivit caruia regimul de la Kremlin intentioneaza sa mobilizeze suplimentar inca 200 de mii de rusi pentru razboiul din Ucraina.

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: