Rusia vrea sa termine odata cu Azovstal. A inceput un bombardament masiv asupra ultimului punct de rezistenta din Mariupol – Video

externe

Trupele ruse au inceput sa bombardeze marti dupa-amiaza combinatul siderurgic Azovstal, din orasul Mariupol, port ucrainean la Marea Azov, dupa ce soldati ucraineni ar fi incalcat incetarea focului, a anuntat Ministerul Apararii rus, citat de agentia de presa RIA, transmite Reuters.

”A fost declarata o incetare a focului, civilii au trebuit sa fie evacuati din perimetrul Azovstal. Militari din regimentul Azov si din armata ucraineana, care sunt stationati la uzina, s-au folosit de asta. Ei au iesit din subsol, au preluat pozitii de lupta pe teritoriul si in cladirile uzinei”, a mentionat Vadim Astafiev, purtator de cuvant al ministerului, citat de Agerpres.

Astafiev a indicat ca ”acum unitati ale armatei ruse si ale Republicii Populare Donetk, folosind artilerie si aviatie, incep sa distruga aceste pozitii de tragere”.

”Noi am bombardat intreaga noapte. Doua femei au fost ucise si acum este in desfasurare un asalt al Azovstal”, a declarat la randul sau Sviatoslav Palamar, comandant adjunct al regimentului Azov, pentru site-ul de informatii Ukrainska Pravda.

Palamar a lansat un apel catre presedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru ”o actiune puternica intrucat situatia este foarte dificila”.

O suta de civili au fost evacuati la finalul saptamanii trecute din combinatul Azovstal, ce se intinde pe o suprafata de aproximativ 1.000 de hectare.

Rusia isi numeste agresiunea asupra Ucrainei drept ”operatiune speciala pentru denazificarea” tarii vecine si pentru protejarea comunitatii rusofone din estul acesteia, acuzatie considerata de Kiev si Occident ca neintemeiata.

Comentarii: