Rusii aflati in Siria se tem ca vor fi atacati cu rachete de SUA. Moscova a luat o masura fara precedent

externe

Ministerul rus al Apararii a anuntat ca armata rusa a instalat sisteme de aparare antiaeriana S-300 in baza militara din portul sirian Tartous, informeaza AFP si Reuters, citate de Agerpres.

„Bateria are scopul de a apara baza navala… Este neclar de ce prezenta ei a declansat alarma in randul partenerilor nostri vestici”, se arata intr-un comunicat al ministerului.

Anterior, trei oficiali americani au dezvaluit ca Rusia a trimis in Siria un sistem antiracheta avansat, semn ca actiunile sale pe frontul din aceasta tara nu vor inceta prea curand.

Informatia, oferita de oficiali pentru Fox News, vine in contextul in care armistitiul din Siria a fost ridicat, iar negocierile directe dintre SUA si Rusia au fost momentan intrerupte.

Oficialii americani, a caror identitate nu a fost facuta publica de sursa citata, spuneau ca sistemul antiracheta adus de rusi in Siria ar putea contracara orice atac cu racheta american.

Oficialii americani au declarat ca sistemul are o raza de peste 200 de kilometri si ca a ajuns in Siria in weekend, adus pe apa in portul Tartus.

Unul dintre cei trei oficiali mai spune, citand serviciile secrete americane, ca este prima oara cand Rusia scoate in afara granitelor sale un astfel de sistem antiracheta. Desi adus in weekend in Siria, sistemul nu este inca montat si nici operational, mai arata oficialii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: