Rusii ataca in stil sovietic, ucrainenii rezista eroic: 9 atacuri respinse in zona-cheie a razboiului din Donbas

externe

Ucrainenii au reusit sa respinga 9 atacuri consecutive ale armatei ruse in zona orasului Severodonetk din estul Ucrainei, acolo unde se dau in aceste zile cele mai intense batalii ale razboiului.

5 tancuri, 4 sisteme de artilerie, 10 blindate si o drona ar fi fost distruse, conform Euromaidan Press.


Rusii si-au concentrat in ultimele saptamani eforturile in aceasta zona, incercand sa prinda in incercuire fortele ucrainene din Severodonetk. Ei au reusit unele succese, avansand dinspre est si sud, astfel incat Severodonetk este blocat din 3 laturi si mentinerea sa devine dificila.

Cu toate astea, ucrainenii lupta cu indarjire si dau inapoi doar atunci cand situatia devine imposibil de mentinut.

Rusii si-au concentrat mare parte din forte in regiunea Donbas dupa retragerea din nordul Ucrainei, mai ales ca ucrainenii i-au gonit din cea mai mare parte a regiunii Harkov. Tactica Rusiei e sa concentreze puterea de foc coplesitoare pe care o au, cu tancuri, aviatie si artilerie, in unele zone mici, sa distruga tot ce se gaseste acolo, apoi sa avanseze in golul creat.

Cum Rusia, in ciuda pierderilor umane uriase, este inca dominanta la capitolul putere de foc, tactica pare sa dea unele rezultate. Armata rusa a reusit unele avansuri in regiune, chiar daca a facut asta cu pretul unor pierderi grele.

Razboiul a ajuns intr-o faza de echilibru militar, cu niciuna dintre cele doua parti nereusind avansuri teritoriale masive fata de cealalta in ultima perioada.

Daca ucrainenii au avut mai mult succes in Harkov, rusii au avut avantajul in zona Donbas.

Aceasta ultima regiune a fost martora a sute de incercari de patrundere rusesti in liniile ucrainene, cele mai multe fiind respinse de fortele Kievului.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: