externe

Rusii au aruncat in aer, peste noapte, podul Antonovski de peste raul Nipru. Incearca disperati sa incetineasca inaintarea ucrainenilor

Rusii au aruncat in aer, peste noapte, podul Antonovski de peste raul Nipru, langa Herson, pentru a intarzia avansul ucrainenilor.

Imagini cu podul distrus au fost distribuite masiv pe retelele de socializare.

Joi, un cunoscut corespondent de razboi rus s-a plans, intr-o filmare realizata in timpul retragerii peste raul Nipru, ca ucrainenii distrug podul.

„Iata cat de avariat este podul Antonovski, din cauza carora legaturile dintre malul drept si stang al Niprului au fost intrerupte. Priviti cu atentie cat de precise sunt rezultatele sistemului HIMARS”, s-a plans jurnalistul rus.

Intr-o alta filmare, doi soldati se plang de cat de „dificil” este pentru ei sa se retraga.

Generalul Sir Richard Shirreff, fostul adjunct al comandantului suprem aliat al NATO, a declarat joi dimineata pentru Sky News ca exista o mare probabilitate ca retragerea Rusiei din Herson sa fie o „capcana”.

Intrebat despre aceasta miscare, Sir Richard a spus ca ucrainenii trebuie mai intai sa se asiguree ca rusii se retrag din sudul Ucrainei.

„Am vazut acea sedinta de informare de pantomima la Kremlin ieri intre [Serghei] Soigu si Surovikin, comandantul rus. Dar nu trebuie sa luam nimic din ceea ce spun rusii in serios, asa ca eu cred ca prima intrebare este sa intelegem ce se intampla”, a subliniat generalul britanic.

Sir Richard a spus, totusi, ca daca rusii se retrag, ei sunt „infranti”: „Au un numar semnificativ de oameni pe malul vestic al Niprului, ucrainenii au tintit cele cateva poduri. Rusii stiu ca, daca nu se retrag in buna ordine, au sanse foarte mari de a fi infranti.”

Intrebat daca retragerea ar putea fi o capcana, Sir Richard a spus ca ucrainenii au „dreptate” sa suspecteze acest lucru.

„Nu am de gand sa spun ca nu este o capcana. Cred ca ar putea fi cu usurinta – nu luati niciodata ceea ce spun rusii in serios. Daca au difuzat acest lucru in modul in care au facut-o, atunci trebuie sa existe o capcana undeva”, a mentionat generalul.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

Robert Negoita si Gabriela Firea au rezolvat deja problema traficului din Bucuresti. Din gura – VIDEO

Actualul primar al Sectorului 3, Robert Negoita si fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, care…

24 de minute ago

Vloggerul Selly, invitat la summit-ul NATO: „Fac parte dintr-o armata mai influenta decat NATO” – VIDEO

Tineri din toata lumea au participat la NATO Youth Summit, un eveniment creat special pentru…

39 de minute ago

Donald Trump socheaza din nou: „Hannibal Lecter este un om minunat”, a declarat el, laudandu-l pe celebrul criminal in serie din „Tacerea mieilor” – VIDEO

Intr-un discurs sustinut duminica la New Jersey, Donald Trump a facut din nou afirmatii socante,…

55 de minute ago

Cei cinci indivizi care au ucis un sofer de camion roman in Belgia erau drogati si practicau „un joc” care a mai luat si alte vieti in ultimii ani

Unul dintre cei cinci suspecti arestati duminica in Belgia, in urma uciderii soferului de camion…

O oră ago

Lamborghini a lansat, pentru pasionatii de masini melomani, discuri pe vinil cu zgomotul facut de legendare motoare V-12 – VIDEO

Lamborghini a creat un pick-up in editie speciala in colaborare cu Technics.Pick-up-ul este marcat cu…

2 ore ago