Rusii au bombardat, duminica, doua spitale si au ucis doi civili, in Herson. Ucrainenii au doborat o racheta Kh-59 si 12 drone Shahed

externe

Doua persoane au murit in urma atacurilor rusesti in regiunea Herson din sudul Ucrainei, au anuntat autoritatile ucrainene, care au afirmat ca au doborat o racheta si majoritatea dronelor lansate de Rusia in timpul unui nou atac nocturn, relateaza AFP, conform Agerpres.

Un barbat in varsta de 78 de ani a murit duminica dimineata in urma unui bombardament rusesc asupra satului Sadove, a declarat seful administratiei militare din Herson, Roman Mrociko. Aceasta localitate este situata pe malul fluviului Nipru, care marcheaza linia frontului in regiune, fortele rusesti ocupand malul stang.

Femeie, omorata pe strada

Alte lovituri aeriene lansate de fortele rusesti, duminica dupa-amiaza, asupra capitalei regionale Herson au provocat moartea unei femei care se afla pe strada si au ranit alte patru persoane, a anuntat biroul procurorului local. Doua spitale au fost de asemenea vizate, iar fatadele lor au fost avariate, a adaugat el pe Telegram.

De asemenea, in timpul noptii de sambata spre duminica, fortele ruse au lansat 12 drone Shahed, dispozitive de fabricatie iraniana, utilizate de Moscova impotriva Ucrainei, au anuntat fortele aeriene ale Kievului, precizand ca au doborat zece dintre ele. O racheta ghidata de tip Kh-59 a fost de asemenea doborata de fortele armate ucrainene, au anuntat acestea in raportul lor zilnic.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: