Rusii au bombardat o piata din Harkov, lasand in urma mai multe victime civile. Consilierul lui Zelenski spune ca armele de la Occident intarzie prea mult

externe

Dupa Kiev si Liov, fortele ruse au atacat din nou sambata cu rachete Harkovul, lovind o piata unde se aflau multi civili.

In urma atacului, cel putin doua persoane au murit si alte 18 au fost ranite, au anuntat echipele de salvare care au intervenit, potrivit Sky News.

Atacurile de astazi vin dupa ce Rusia avertizase de vineri ca va razbuna ”Moskva”, nava amiral din Marea Neagra, scufundata de rachetele ucrainene.

Si in atacul de la periferia Kievului, de dimineata, a murit o persoana, si mai multe au fost ranite.

La Liov, fortele ucrainene au interceptat rachetele lansate de avioanele de lupta rusesti care decolasera din Belarus.

Atacuri au vut loc azi si in Donbas, dar au vizat tinte strategice, precum o rafinarie. Fortele ucrainene din zona sunt convinse ca rusii asteapta sa se termine ploaia pentru a porni marea batalie. In zona ar fi deja zeci de mii de soldati rusi cu multa tehnica militara.

In acest context, consilierul prezidential de la Kiev Mikhailo Podoliak, cel care conduce si negocierile cu Rusia, a facut un apel catre Occidentul sa nu intarzie livrarea de arme.

Podoliak a spus indemnat tarile care s-au angajat sa trimita armament sa o faca acum, pentru ca deja ”intarzie prea mult cu livrarea armelor”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: