Rusii au cucerit Bogdanivka, aproape de Ceasiv Iar. In Donetsk se lupta pentru fiecare palma de pamant

externe

Rusia a revendicat duminica preluarea controlului asupra micii localitati Bogdanivka, in estul Ucrainei, unde armata sa isi accentueaza presiunea in directia Ceasiv Iar, la o zi dupa ce Camera Reprezentantilor a Congresului american a aprobat un nou ajutor pentru Kiev, ale carui trupe se afla in dificultate, transmit AFP si Reuters.

„Unitatile Grupului de forte Sud au eliberat complet localitatea Bogdanovka din Republica Populara Donetk”, a comunicat Ministerul Apararii intr-un comunicat emis duminica.

In plus, soldatii rusi au respins doua contraatacuri ale brigazii 93 mecanizate a armatei ucrainene si si-au imbunatatit pozitiile in directia Ceasiv Iar, potrivit aceleiasi surse.

Bogdanivka, o mica localitate cu 100 de locuitori inainte de razboi, se afla la mai putin de 10 km de Ceasiv Iar, oras strategic si tinta a fortelor ruse dupa cucerirea Bahmutului, mai la est, in primavara lui 2023.

Ceasiv Iar este situat la mai putin de 30 km sud-est de Kramatorsk, principalul oras din Donetk aflat sub control ucrainean si un important nod feroviar si logistic pentru armata ucraineana.

In raportul sau matinal, armata ucraineana nu a mentionat Bogdanivka, dar reprezentantii sai au vorbit deja despre o situatie „tensionata” in zona largita, unde trupele ruse au „superioritate numerica”, potrivit ministrului ucrainean al apararii, Rustem Umerov.

Anuntul Moscovei intervine la o zi dupa ce Camera Reprezentantilor a Congresului american a votat in favoarea unui nou ajutor militar si economic de aproape 61 miliarde de dolari pentru Kiev

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: