Rusii au infiintat curse de autobuze intre Crimeea si zonele ocupate din Ucraina, Herson si Zaporojie. Acestea sunt pazite de Garda Nationala a Rusiei

externe

Autoritatile pro-ruse au initiat un serviciu de transport cu autobuzul intre Crimeea, anexata de Rusia, si Herson si Zaporijia, in sudul Ucrainei. Unele dintre aceste autobuze au fost vazute sosind la o statie de autobuz din Crimeea. Aceste autoritati declarasera in urma cu cateva zile ca, de la 1 iulie, vor fi demarate servicii de transport cu autobuzul si trenul intre Crimeea si teritoriile controlate de Rusia, precizeaza WION.

„Incepand cu 1 iulie, vor fi lansate servicii regulate de autobuz si tren intre Crimeea si regiunile Herson si Zaporijie, pentru prima data in opt ani”, a declarat Serghei Aksionov, seful pro-Moscova din Crimeea, pe aplicatia de mesagerie Telegram, la 29 iunie.

Membri ai Garzii Nationale a Rusiei vor asigura siguranta calatoriilor, a adaugat el.

Administratia pro-Moscova din regiunea Herson a anuntat, de asemenea, deschiderea miercuri a unei filiale a Fondului rus de pensii, responsabila cu plata pensiilor de stat.

Aceste autoritati autoproclamate au anuntat, de asemenea, infiintarea unui birou rusesc pentru inregistrarea nasterilor, deceselor si casatoriilor. Oficialii din unele regiuni au inceput, de asemenea, sa emita pasapoarte rusesti la inceputul lunii trecute.

Regiunile sud-ucrainene Herson si Zaporijie au fost in mare parte sub controlul Rusiei inca din primele saptamani ale interventiei militare a Moscovei, iar acum sunt integrate cu forta in economia Rusiei.

Rusia a anexat peninsula ucraineana Crimeea de la Marea Neagra in 2014.

Numerosi oficiali rusi au indicat ca Moscova intentioneaza sa ramana in regiunea Herson si in mari parti din Zaporijie pe care le controleaza.

Mai mult despre:

Comentarii: