RUSII au intrat in spatiul aerian al Turciei. Doua avioane F-16 trimise la interceptare

externe

Doua avioane de vanatoare F-16 ale fortelor aeriene turce au interceptat sambata un avion de lupta rusesc, care incalcase spatiul aerian al Turciei la frontiera cu Siria in sud-est, obligandu-l sa se retraga, a anuntat luni Ministerul de Externe turc, citat de AFP si Reuters.

Ambasadorul Rusiei la Ankara a fost convocat de autoritatile turce pentru a i se prezenta un ‘protest ferm’, a subliniat un comunicat al diplomatiei turce. Turcia a cerut Rusiei sa evite repetarea unor astfel de incalcari sau va fi ‘responsabila pentru orice incident nedorit care poate sa apara’.

Ministrul de externe turc, Feridun Sinirlioglu, a discutat cu omologul sau rus, Serghei Lavrov, precum si cu principalii parteneri ai Turciei din cadrul NATO, conform aceluiasi comunicat, citat de Agerpres.

Rusia a lansat atacuri aeriene la 30 septembrie in Siria, insa Occidentul acuza Moscova ca vizeaza gruparile de opozitie fata de presedintele sirian Bashar al-Assad, relateaza Reuters. Moscova sustine in schimb ca bombardeaza pozitii ale jihadistilor gruparii Statul Islamic si ale altor grupari extremiste.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: