externe

Rusii au ucis un militar ucrainean in estul separatist. Rusii au folosit artilerie grea in 20 de localitati

Armata ucraineana a anuntat ca un soldat a fost ucis in bombardamentele lansate sambata dimineata de separatistii pro-rusi in estul Ucrainei, anunta Reuters.

Armata ucraineana a precizat pe pagina sa de Facebook ca a inregistrat 19 incalcari ale incetarii focului de catre separatisti de la inceputul zilei, comparativ cu 66 de cazuri in ultimele 24 de ore.

Separatistii au deschis focul asupra a peste 20 de asezari, folosind artileria grea, care au fost interzise de acordurile de la Minsk, a precizat armata.

Incidentele de bombardamente peste linia care desparte fortele guvernamentale si separatistii au crescut brusc in aceasta saptamana, in ceea ce guvernul ucrainean a numit o provocare. Acesta a negat cu tarie acuzatiile Rusiei potrivit carora Kievul ar putea lansa o ofensiva in estul Ucrainei.

OSCE a raportat 222 de incalcari ale incetarii focului, joi, pe linia de front din regiunea Donetk, sub controlul separatistilor pro-rusi, printre care 135 de „explozii”, fata de 189 miercuri si 24 marti.

In regiunea Lugansk, un alt oras din estul Ucrainei controlat de separatistii pro-rusi, organizatia a constatat 648 de incalcari, printre care 519 „explozii”, fata de 402 miercuri si 129 marti.

OSCE „face apel la parti sa respecte cu strictete toate angajamentele pe care si le-au asumat, sa ia toate masurile necesare pentru a reduce tensiunile si sa lucreze pentru o detensionare imediata pentru binele civililor nevinovati de ambele parti ale liniei frontului, care continua sa sufera ca urmare a acestui conflict”, a adaugat OSCE in comunicatul sau.

OSCE, organizatie din care fac parte Rusia si Statele Unite, a desfasurat o misiune de observare in Ucraina in 2014, dupa anexarea Peninsulei Crimeea de catre Moscova si declansarea conflictului dintre Kiev si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei. Acest conflict a facut peste 14.000 de morti, reaminteste AFP.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Operatiunea „Podul Crimeii”. Moscova dezvaluie ca ucrainenii au folosit combustibil solid de racheta in atacul asupra podului

Ziarul rusesc Kommersant, citand surse din cadrul investigatiei, a dat publicitatii modul in care fortele…

9 ore ago

Oferta educationala din partea militiei houthi: Studentii suspendati din cauza protestelor la universitatile americane isi pot continua studiile la Universitatea din Sanaa

Militia houthi din Yemen, aliniata cu Iran, care a perturbat transportul mondial pentru a-si manifesta…

11 ore ago

Oficiali ai Hamas si directorul CIA se vor intalni cu mediatorii egipteni pentru a discuta cea mai recenta propunere pentru un armistitiu

O delegatie a gruparii militante palestiniene Hamas se va afla, sambata, la Cairo, a declarat…

11 ore ago

ONU trage un semnal de alarma cu privire la noi legi din Spania care ar putea reabilita epoca Franco

Noile legi propuse de guvernele de coalitie regionala de dreapta si de extrema dreapta din…

11 ore ago

Armata americana anunta ca, din cauza vremii nefavorabile, va asambla debarcaderul pentru Gaza intr-un port israelian

Armata americana a anuntat, vineri, ca intrerupe temporar constructia unui debarcader in largul coastei Gaza…

11 ore ago