Rusii care se opun razboiului sunt considerati ”tradatori” si ar putea fi lasati fara cetatenie. Seful Dumei de Stat o da exemplu pe jurnalista Marina Ovsiannikova

externe

Presedintele Dumei de Stat, Camera inferioara a Parlamentului rus, Viaceslav Volodin, a propus, luni, sa le fie retrasa nationalitatea rusa „tradatorilor” care se opun ofensivei din Ucraina.

„Marea majoritate a cetatenilor nostri sustine operatiunea militara speciala din Ucraina, intelege necesitatea acesteia pentru securitatea tarii noastre si a natiunii noastre. Dar exista si cei care se comporta las, perfid. Totusi, pentru astfel de „cetateni ai Federatiei Ruse” nu exista nicio procedura de privare de cetatenie si interdictia de a intra in tara noastra. Dar poate ca ar fi bine”, a spus el pe Telegram, potrivit News.ro.

„Ce parere aveti?” si-a intrebat apoi abonatii. Pentru a-si ilustra punctul de vedere, Viaceslav Volodin a citat cazul jurnalistei Marina Ovsiannikova, care a devenit faimoasa la mijlocul lunii martie, tinand in direct la televiziune un banner pe care scria „Nu razboiului”.

Jurnalista, care si-a parasit postul de la postul public rusesc Pervai Kanal, a devenit corespondent in Ucraina si Rusia pentru marele cotidian german Die Welt.

„Acum ea va lucra pentru o tara NATO, justificand livrarile de arme catre neonazistii ucraineni, trimitand mercenari straini sa lupte cu soldatii nostri si sa apere sanctiunile impotriva Rusiei”, a denuntat Viaceslav Volodin.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: