Rusii celebreaza printr-o emisiune filatelica „eliberarea orasului Maryinka”, transformat, in urma bombardamentelor, intr-o gramada de ruine

externe

eliberare, Maryinka, timbru, distrus

Regimul pro-rus din Donbass, regiune ucraineana ocupata de Rusia, a lansat o noua emisiune filatelica, dedicata „eliberarii” orasului Maryinka, a anuntat marti serviciul de presa al postei locale de stat. Timbrul, care face parte din seria de eliberare a Donbass, este executat in stil heraldic, anunta Agentia de Presa Donetk.

In centrul scutului apare un spic de grau ca simbol al pamantului bogat, in timp ce randunica de pe cer simbolizeaza renasterea si reinnoirea. In timbrul realizat in trei culori, albastrul reprezinta unitatea pentru victorie si dreptate, albul este pentru puritate, iar argintul pentru noblete, explica autoritatile locale.

Seria „Eliberarea Donbass” include emisiuni dedicate oraselor Mariupol, Volnovaha, Mangush, Svetlodarsk, Volodarskoe, Soledar si Bahmut (Artyomovsk).

Pe 25 decembrie, ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, i-a raportat presedintelui Vladimir Putin ca orasul Maryinka, situat la vest de Donetk, se afla sub controlul deplin al fortelor armate ruse. Presedintele a declarat ca eliberarea orasului Maryinka ar impinge inamicul din Donetk si ar oferi trupelor ruse mai mult spatiu de manevra pe aceasta axa.

In realitate insa, ca si in cazul altor localitati „eliberate” de rusi, din infloritorul oras Maryinka de odinioara nu a mai ramas nimic, el fiind redus la o intindere de ruine. De altfel, comandantul trupelor ucrainene, generalul Valerii Zalujnii afirma ieri: „Orasul Maryinka nu mai exista.Trupele ucrainene s-au retras de la periferia vestica a orasului: in unele locuri s-au instalat in apropiere de Maryinka, iar in altele un pic mai departe.”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: