Rusii fug masiv din tara dupa anuntul lui Putin: „Toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”

externe

Anuntul lui Vladimir Putin privind „mobilizarea partiala” a declansat panica in Rusia. Biletele pentru zborurile din Moscova catre capitalele Armeniei si Turciei s-au epuizat in cateva minute, se arata pe numeroase conturi de Twitter.

„Dupa anuntarea mobilizarii partiale, toate biletele pentru zborurile de la Moscova spre Istanbul si Erevan s-au epuizat in cateva minute”, anunta War Monitor.

Inca de ieri, de cand s-a anuntat discursul lui Putim, pretul biletelor catre Erevan a crescut masiv.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezervisti pentru a-si consolida trupele in Ucraina, a anuntat ministrul rus al apararii Serghei Soigu, avertizand ca aceasta reprezinta doar o mica parte din numarul oamenilor care puteau fi mobilizati in tara.

„Vor fi convocati 300.000 de rezervisti”, a afirmat el intr-un interviu televizat cu privire la numarul de persoane care vor chemate dupa decizia lui Vladimir Putin de a decreta o mobilizare partiala. Potrivit ministrului, Rusia dispune de un potential de mobilizare de 25 milioane de persoane.

Putin a declarat ca a semnat un decret privind mobilizarea partiala, care urmeaza sa intre in vigoare miercuri.

„Vorbim de o mobilizare partiala, adica doar cetatenii care se afla in prezent in rezerva vor fi supusi convocarii si, cel mai important, cei care au servit in fortele armate si au o anumita specialitate militara si experienta pertinenta”, a spus Putin.

Comentarii: