Rusii ii vad pe republicani ca pe niste „instrumente”. Fostul director CIA acuza fabricarea unor informatii impotriva familiei presedintelui Biden

externe

Fostul director al CIA, John Brennan, a avertizat duminica, in cadrul emisiunii „The Weekend” de pe MSNBC, ca rusii ii vad pe deputatii republicani ca pe niste „instrumente” bune de „exploatat” in slujba lor, dupa cum scrie Newsweek.

Tema discutiei amintite, de duminica, a pornit de la punerea sub acuzare a fostului informator al FBI, Alexander Smirnov. Smirnov a fost acuzat saptamana trecuta ca a facut declaratii false si a fabricat inregistrari false cu privire la afacerile familiei Biden in Ucraina, Departamentul de Justitie sustinand ca acesta ar trebui sa ramana in arest din cauza presupuselor sale legaturi cu agentii de informatii rusesti. Smirnov a fost o sursa cruciala in ancheta privind intentia de destituire a presedintelui Joe Biden.

Deputatul James Comer, un republican din Kentucky care prezideaza Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentantilor, si Jim Jordan, un republican din Ohio care prezideaza Comisia juridica a Camerei Reprezentantilor, au condus o ancheta privind presupusa implicare a lui Biden in afacerile externe ale fiului sau Hunter Biden. Casa Alba a negat in repetate randuri ca presedintele ar fi avut vreo legatura cu afacerile fiului sau.

Michael Steele, coprezentator al emisiunii „The Weekend” si fost presedinte al Comitetului National Republican (RNC), l-a intrebat duminica lui Brennan: „Incompetenta pura din spatele a ceea ce vedem la acesti membri care fac parte din comitete importante si care au aceste informatii – care este impactul in interiorul diferitelor agentii sau servicii de informatii, cand vad ca membrii lor iau informatii si le folosesc in acest fel?”.

„Cred ca este ingrozitor pentru fostii mei colegi care au lucrat atat de mult pentru a incerca sa protejeze securitatea nationala a tarii noastre”, a raspuns Brennan, care acum este si analist pe securitate nationala si informatii la MSNBC.

„Dar apoi avem legislatori republicani chiar acum, care folosesc astfel de lucruri ca o modalitate de a ataca un presedinte si este destul de nedrept.”

Brennan a adaugat ca oficialii rusi ii vad acum republicanii din Congres ca pe niste „instrumente” in operatiunile lor de informare.

Rusii vor opera si la viitoarele alegeri prezidentiale

„Cred ca colegii mei sunt ingrijorati de faptul ca rusii ii vad pe legislatorii republicani ca pe niste instrumente. Ei sunt atat de dispusi sa accepte orice, iar rusii folosesc operatiunile de informare foarte eficient. Si nu am nicio indoiala ca vor continua sa le foloseasca in aceste alegeri prezidentiale.”

„Iar faptul ca Comer si Jordan si altii accepta de bunavoie aceste lucruri, si nu le pasa daca este adevarat sau nu, atata timp cat sunt „atragatoare”, atata timp cat sunt ceva ce pot folosi. Acesta este un lucru pe care rusii il recunosc si sunt pregatiti sa le exploateze „, a spus el.

Newsweek a contactat prin e-mail biroul lui Comer si al lui Jordan, precum si Casa Alba, pentru comentarii.

Acuzatii fabricate

Jordan a declarat ca recentele dezvaluiri care il implica pe Smirnov nu schimba faptele fundamentale care stau la baza anchetei de destituire a lui Biden. Intre timp, reprezentantul Jamie Raskin, un democrat din Maryland, care este membru de rang inalt in comisia de supraveghere, a declarat doar ca ancheta de punere sub acuzare „s-a incheiat in esenta”.

Presedintele Biden a abordat acuzatia lui Smirnov saptamana trecuta si a declarat la intrebarile reporterilor: „Minte”, adaugand ca ancheta de punere a sa sub acuzare „ar fi trebuit sa fie abandonata si ca a fost de la inceput doar un efort scandalos”.

Avocatul lui Hunter Biden, Abbe Lowell, a spus intr-o declaratie: „De luni de zile am avertizat ca republicanii si-au construit conspiratiile despre Hunter si familia sa pe baza unor minciuni spuse de oameni cu agende politice, nu pe fapte”.

Intre timp, unii republicani au blocat finantarea pentru Ucraina, pentru razboiul actual cu Rusia. Senatul a adoptat la inceputul acestei luni un pachet de ajutor extern in valoare de 95,34 miliarde de dolari, care include 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, dar presedintele Camerei Reprezentantilor, Mike Johnson, un republican din Louisiana, care se opune unui ajutor suplimentar pentru Ucraina, inca nu l-a pus la vot in Camera.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: